Пт, 2024-04-19, 04:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:37
У США висловили надію, що переслідування Тимошенко припиниться
Інші останні Політичні новини
Держсекретар США Джон Керрі розраховує, що влада України припинить переслідування деяких людей, зокрема, Юлії Тимошенко.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою, повідомляє "Українська правда" з посиланням на сайт Держдепу.

"Я сподіваюся, що одною тем, про яку ми будемо говорити сьогодні, є робота з європейською спільнотою для того, щоб виконати умови, щоб мати можливість підписати угоду про асоціацію, яка, сподіваємося, відбудеться найближчим часом", - сказав держсекретар.

"Ми особливо занепокоєні і сподіваємося, що лідери будуть працювати над деякими з найбільш складних питань, зокрема, сподіваюся на закінчення переслідування деяких людей, зокрема, колишнього прем'єр-міністра Тимошенко", - зазначив Керрі.

"Але в цілому, у нас є дуже сильні і зростаючі стосунки, і ми високо цінуємо керівництво України як нинішнього голови ОБСЄ", - додав він.

Як відомо, Європейський суд з прав людини встановив політичну мотивацію арешту Тимошенко у "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом – про що оголосив 30 квітня.

Водночас ЄСПЛ більшістю голосів встановив, що порушення щодо ст. 3 (заборона на тортури) Європейської конвенції з прав людини не було.

В України є три місяці для подання апеляції – протягом цього часу рішення ЄСПЛ не вважається законним.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: США, Надія, переслідування Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]