Чт, 2024-04-25, 11:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
У США визначилися з новим держсекретарем країни
Інші останні Новини світу
Сенат Конгресу США затвердив голову міжнародного комітету Джона Керрі на посаді держсекретаря. За Керрі проголосували 94 сенатори, проти - троє. Колеги почали вітати Керрі ще в середині голосування, результат якого був очевидний від початку.

Кандидатуру сенатора на посаду голови Держдепартаменту президент Барак Обама висунув 21 грудня. Колишній кандидат у президенти Керрі - один з найшанованіших і найвідоміших у світі американських фахівців із зовнішньої політики.


69-річний Керрі вже кілька тижнів готується до нової роботи під керівництвом нинішнього держсекретаря Хілларі Клінтон, яка вирішила залишити посаду після закінчення першого терміну президентства Барака Обами.

На слуханнях у міжнародному комітеті сенатор запевнив, що його дії не підуть врозріз із політикою адміністрації Обами і що він має намір продовжити тактику, обрану його попередницею Клінтон.

Позиція Керрі щодо Ірану, Сирії та Афганістану завжди була близька позиції адміністрації, і принципових поворотів тут чекати не доводиться. Керрі зробив важливий внесок у "перезавантаження" відносин з Росією - він був одним з найбільш послідовних і яскравих прихильників договору СНО-3, проте Керрі не можна назвати проросійськи налаштованим політиком.

Нагадаємо, 24 січня Керрі впродовж майже п'яти годин відповідав на запитання сенаторів у ході слухань щодо його кандидатури. Майбутній держсекретар США виступає за зближення з Китаєм, врегулювання близькосхідних конфліктів та боротьбу з глобальним потеплінням.

Ветеран війни у ​​В'єтнамі, беззмінний сенатор від штату Массачусетс з 1985 року, Керрі в 2004 році був кандидатом у президенти від Демократичної партії, коли програв вибори Джорджу Бушу-молодшому.

Був обраний у Сенат у 1984 році й очолює комітет з зовнішніх зв'язків з 2009 року.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]