Сб, 2024-04-20, 08:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
У сузір'ї Дельфіна спалахнула найяскравіша нова зірка
Інші останні Новини світу науки і технологій
На небі у сузір'ї Дельфіна з'явилася найяскравіша з 1999 року нова зірка, передає РИА "Новости".

За інформацією Центрального бюро астрономічних телеграм, першим нову виявив японський астроном Коічі Ітагакі (Koichi Itagaki). У ході спостережень 14 серпня він побачив у сузір'ї Дельфіна (сусідить з сузір'ями Лебедя і Водолія) раніше непомічену зірку шостої зоряної величини.

Пізніше появу нової зірки підтвердили астрономи з Бєларусі, Росії (мережа телескопів "Майстер" МДУ) та інших країн.

Яскравість нової зірки продовжує зростати - до справжнього моменту вона досягла зоряної величини 4,3. Це найяскравіша нова у нашій Галактиці з травня 1999 року, коли у сузір'ї Вітрил спалахнула нова зірка, яскравість якої досягла 3,1.

"Зараз її можна побачити неозброєним оком скрізь, де є погода, за винятком великих міст. По блиску, вона вже перекрила швидку нову 2002 (V4743 Sgr), але навряд чи вона стане яскравішою від нової 1999 року, що спалахнула на південному небі, у сузір'ї Вітрил. У будь-якому випадку це рідкісне явище, так що поспішайте спостерігати", - повідомив астроном Леонід Єленін, співробітник Інституту прикладної математики імені Келдиша.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 973 | Додав: nowyny | Теги: найяскравіша нова зірка, сузіря дельфіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]