Сб, 2024-04-20, 11:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:57
У Сватовому проводять розмінування. Пожежу гасять танками. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У Сватовому, де сталася пожежа на складах із боєприпасами, проводять розмінування снарядів та оглядають місце події. Такі дані сьогодні, 30 жовтня, станом на 13.00, оприлюднила прес-секретар ГУ МВС у Луганській області Тетяна Погукай у Facebook.

Раніше прес-офіцер сектору "А" Анатолій Прошин повідомив "Українській правді", що пожежу у Сватовому локалізовано, а Міноборони повідомляло про розчищення території.

Детонації артилерійських снарядів вже практично не спостерігається, повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"Спостерігаються поодинокі вибухи з інтервалом близько однієї години... Від місцевого населення отримано 58 звернень про виявлення вибухонебезпечних предметів на території м.Сватове", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю вдень.

Також у ДСНС поінформували, що велика частина міста залишається без електро- і газопостачання, утруднено водопостачання.

"В даний час місто Сватове умовно розділено на 15 секторів, де працюють оперативні групи, до складу яких входять піротехніки ДСНС, МО, співробітники МВС, представники місцевих органів влади, які здійснюють обстеження території з метою виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, первинної оцінки руйнувань і пошкоджень будівель.

У свою чергу голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомив журналістам вдень у п'ятницю, що, на думку фахівців, "до ранку можна гарантувати припинення вибухів" у Сватовому.

Він підтвердив, що жертвами вибухів стали одна жінка і один військовий.

За словами Туки, щодо подій у Сватовому розглядається дві версії: теракт і необережне поводження з вогнем.

Він також повідомив про заходи, що вживаються з відновлення комунального забезпечення: газопостачання та електропостачання. "Приблизно у половині міста Сватове вже є світло", - сказав Тука.

Голова Луганської облВЦА також підкреслив, що сапери продовжують обстеження ще в двох секторах міста.

У повідомленні, оприлюдненому на сторінці Луганської облВЦА в Facebook наголошується, що Тука "30 жовтня підписав розпорядження №524, згідно з яким з обласного бюджету виділено 10 млн грн на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в місті Сватове та надання матеріальної допомоги постраждалим".

Попередньо встановлено кількість загиблих і постраждалих людей і збитки, завдані житловому фонду міста.

"Є жертви. Загинуло двоє людей. Поранено чотирьох військовослужбовців і чотирьох жителів м. Сватового. Їм оперативно надано медичну допомогу", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті спікера АТО в Луганській області Руслана Ткачука.

За попередньою інформацією, пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотириповерхівок і 20 триповерхових будинків. У результаті розльоту боєприпасів вночі спалахували локальні пожежі. Силами бригад ДСНС і військових підрозділів їх вдалося локалізувати й погасити.

У ліквідації займання задіяні пожежні танки ЗС України. Караули ДСНС забезпечують їх водою.

У самому місті Сватовому створено оперативний штаб, до складу якого увійшли представники МО України, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади і місцевого самоврядування.

Пункт медичного обслуговування населення відкрито у гімназії та школі №6 м. Сватового. Окрім цього медичний прийом дорослого населення триває в Центральній районній лікарні, а на привокзальній площі в приміщенні залізничної лікарні - медобслуговування дітей.

"З міста евакуйовано 118 пацієнтів районної лікарні, 100 - з будинку для людей похилого віку і 116 - зі школи-інтернату. 29 військовослужбовців вийшли з території арсеналу", - додав спікер АТО в області.

Нових осередків займання не зафіксовано

Нових осередків займання у Сватовому Луганської області не зафіксовано. Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації президента (АП) з питань АТО Андрій Лисенко.

"Станом на 9.30 нових осередків займання не спостерігалося", - сказав Лисенко.

За його словами, на місці події почали роботу 20 зведених груп з саперами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, військовослужбовцями, працівниками міліції та медиками.

Він зазначив, що для локалізації пожежі задіяно три спеціальних танки Збройних сил України.

"Збройні сили України та підрозділи МВС України продовжують підтримувати порядок і запобігають будь-яким спробам мародерства в місті", - додав він.

Рятувальників і силовиків достатньо для реагування на ситуацію

"Зараз сама пожежа практично локалізована, немає поширення вогню, поодинокі вибухи ще лунають, боєприпаси детонують, але з 4.00 припинено тотальне підривання цих боєприпасів. Працюють 15 оперативних груп, місто розбито на 15 секторів, створено оперативний штаб із залученням підрозділів МВС, Міноборони, а також Міністерства охорони здоров'я. Здійснюється все необхідне, щоб тримати ситуацію під контролем", - заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" радник глави МВС Зорян Шкіряк.

"Можу також додати, що близько 5 тис. громадян та жителів міста самостійно виїхали за територію. Підрозділи МВС та ЗСУ продовжують обмежувати і блокувати в'їзд в місто у зв'язку з надзвичайною ситуацією, і робиться це для безпеки людей.

Можу також зазначити, що і підрозділів ДержНС, і МВС, і Міноборони поки достатньо для того, щоб реагувати на ті виклики, які там є. Безпосередньо гасінню пожежі в епіцентрі спалаху заважає небезпека детонації боєприпасів, і це ускладнює роботу пожежників, втім поки там працює три пожежних танки Міноборони, які здійснюють все необхідне для того, щоб нормалізувати ситуацію", - зазначив Шкіряк.

"Ті, хто виїжджає сьогодні, і ті, кого вивозять, до речі, і транспорт, і все необхідне для цього є, розміщуються в містах Сєвєродонецьк, Троїцьке і Кремінна", - підкреслив він.

Внесено тимчасові зміни до маршрутів прямування пасажирських потягів

У зв’язку з подіями у місті Сватовому відбулися тимчасові зміни в маршрутах прямування пасажирських потягів Київ – Лисичанськ – Київ та Харків – Лисичанськ – Харків. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"За повідомленням управління інфраструктури та туризму Луганської облдержадміністрації й керівництва залізничного вокзалу Рубіжного, рух пасажирських потягів не скасовується, але змінюється їхній маршрут", - йдеться в повідомленні.

Так, пасажирський потяг №531 сполученням "Київ – Лисичанськ" до міста Куп’янська рухатиметься за нинішнім розкладом. Далі прямуватиме через залізничні станції населених пунктів Красний Лиман – Попасна – Лисичанськ – Рубіжне.

Пасажирські потяги №410 та №610 сполученням "Харків – Лисичанськ" прямуватимуть через залізничні станції населених пунктів Ізюм – Красний Лиман – Попасна – Лисичанськ – Рубіжне. На залізничну станцію Куп’янська потяги не заходитимуть.

На залізничних станціях Красного Лиману та Попасної заплановані технічні зупинки з можливістю посадки та висадки пасажирів. Придбання квитків пасажирами на цих станціях буде організовано в самих потягах.

Крім того, відправлення пасажирських потягів із залізничної станції міста Рубіжного буде проводитися за нинішнім розкладом, через залізничні станції населених пунктів Лисичанськ – Попасна – Красний Лиман.

Пасажирський потяг №532 сполученням "Лисичанськ – Київ" з Красного Лиману прямуватиме до залізничної станції Куп’янська, далі – за чинним маршрутом.

Пасажирські потяги №410 та №610 сполученням "Лисичанськ – Київ" прямуватимуть до залізничної станції Красного Лиману, потім Ізюм – Харків, оминаючи залізничну станцію Куп’янська.

Рух приміських дизель-потягів на ділянці Сватове – Попасна тимчасове припинено.

Увечері 29 жовтня у Сватовому на території польового складу ракетно-артилерійського озброєння Міноборони, де зберігалося понад 3 тис. тонн боєприпасів, виникла пожежа з подальшою детонацією та розльотом уламків боєприпасів. За даними ДСНС, внаслідок події загинуло 2 осіб та 4 особи травмовано.

Водночас у прес-службі Міністерства оборони інформують, що, за уточненими даними, внаслідок пожежі та детонації було травмовано чотирьох військовослужбовців Збройних сил України, одна цивільна особа загинула та одна зазнала поранення.

Як встановлено комісією, до складу якої увійшли відповідальні керівники Міноборони і Генерального штабу ЗС України, пожежа сталася в результаті пуску сигнальної ракети, що потрапила на територію з-за меж складу.

СБУ в Луганській області порушило кримінальну справу за ст. "Терористичний акт".

 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: розмінування, сватове, танки, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]