Сб, 2024-04-20, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:48
У світі помирає більше людей від ожиріння, ніж від голоду
Інші останні Новини світу

Існуючі продовольчі системи заохочують раціони харчування, які спричиняють появу надмірної ваги та ожиріння, через які в світі помирає більше людей, ніж від недоїдання. Про це йдеться в доповіді спеціального доповідача ООН з питання про право на харчування Олів'є де Шуттер.

Від надмірної маси тіла та ожиріння щорічно помирають 2,8 мільйона людей в усьому світі. Ожирінням і надмірною вагою страждають більше 50% населення 19 з 34 країн, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку, передає Главное.

У доповіді наголошується, що залишається невирішеною також і проблема голоду. Наразі у світі голодує кожна сьома людина. Близько 34% - 186 000 000 дітей в країнах, що розвиваються, мають низький для свого віку зріст, що є найбільш характерною ознакою хронічного недоїдання.

Раніше У США запатентували нову технологію лікування ожиріння - сплячкою. Фахівці з Медичної школи Х'юстона Техаського університету запропонували вводити пацієнтів у стан сплячки.

Науковці пояснюють, що під час довгої сплячки організм ссавця починає працювати в уповільненому режимі. Пульс і дихання стають рідшими, а температура тіла падає. При цьому під час сну відбувається процес спалювання жиру.

Зазначимо, що ожиріння - серйозна проблема нашого століття. З її масштабами борються вже не тільки лікарі та науковці, а й соціально усвідомлені уряди окремих країн.

Так, Конституційна рада Франції запровадила новий податок на солодкі газовані напої. Цей захід спрямований на боротьбу зі зростанням ожиріння в країні.

Раніше французький уряд запровадив заборону на використання кетчупу в студентських та шкільних їдальнях. Йдеться про пропаганду здорового харчування і традиційної французької кухні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1029 | Додав: nowyny | Теги: голод, ожиріння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]