Пт, 2024-04-19, 08:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:21
У світі закликають продовжити тиск на Україну
Інші останні Політичні новини

Провідний сенатор від Республіканської партії США Джон Маккейн закликав світ продовжувати тиснути на владу України та Бєларусі через переслідування опозиції, повідомляє "Тиждень" з посиланням на AFP.

Описавши останні фотографії з Юлією Тимошенко як "хвилюючі та тривожні" Маккейн зазначив, що Київ не може сподіватися на зближення із Заходом, доки він не припинить "вибіркове переслідування політичних опонентів та не помилує без всяких умов лідерів опозиції".

"Теперішній уряд намагається направляти країну ближче до Європи, в той же час тиснучи на політичну опозицію та руйнуючи її", - зазначив він під час візиту до Литви.

"В кінцевому підсумку, він, однак, повинен вибрати між цими двома суперечливими шляхами", - додав Маккейн під час виступу у Вільнюському університеті.

Сенатор також заявив, що застосування "більшого, ніж будь-коли" тиску принесло свої плоди в інших колишніх радянських республіках, зокрема, в Бєларусі, д е минулого місяця звільнили опозиційних лідерів.

Маккейн проте попередив, що "зараз не час зменшувати тиск на президента Олександра Лукашенка".

"Сполучені Штати та Євросоюз повинні продовжувати зміцнювати наш спільний фронт у наступі на Лукашенка з метою звільнення політв’язнів та проведення вільних та справедливих виборів", - сказав він.

Нагадаємо, що Сполучені Штати висловлюють серйозну стурбованість умовами лікування та утримання під вартою екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. З такою заявою виступила держсекретар США Хілларі Клінтон.

"США як і раніше наполягають на звільненні не тільки Тимошенко, а й "інших ув'язнених під варту членів її уряду, а також на відновлення їх громадянських і політичних прав у повному обсязі".

Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відбуває 7-річне тюремне покарання за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією, оголосила голодування 20 квітня після того, як, за її твердженням, під час госпіталізації її побили співробітники Качанівській колонії.

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка 27 лютого було засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення посадових повноважень.

5 квітня до трьох років тюремного ув'язнення "за перевищення влади і посадових повноважень" засуджено екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

12 квітня 2012 Печерський районний суд Києва засудив колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка до п'яти років позбавлення волі.

Усі екс-міністри працювали в уряді Тимошенко до моменту обрання президентом Віктора Януковича.

Зазначимо, черговий гострий конфлікт між ЄС та Бєларуссю вибухнув наприкінці лютого. 27-го числа Євросоюз схвалив черговий пакет санкцій проти Мінська, долучивши до "чорного списку" нев'їзних чиновників ще 21 представника судової системи та правоохоронних органів Бєларусі.

У відповідь уряд Бєларусі відкликав своїх послів з Брюсселя і Польщі і вирішив вигнати з країни двох високопоставлених європейських дипломатів. Євросоюз відповів на це відкликанням з Мінська послів усіх своїх 27 країн-членів.

Хоча наприкінці квітня до Бєларусі почали повертатися посли країн Євросоюзу, відкликані в ході "дипломатичної війни".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: тиск на Україну, світі закликають | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]