Чт, 2024-04-18, 02:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
У світі залишилася єдина ефективна система безпеки – це НАТО, - Порошенко
Інші останні Новини України

Порошенко: У світі залишилася єдина ефективна система безпеки – це НАТО

Систему безпеки світу було зруйновано, оскільки постійний член Ради Безпеки ООН виявився країною-агресором, заявив президент України Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко вважає НАТО єдиною ефективною системою безпеки у світі. Про це він написав у Twitter 16 червня.

"Система безпеки світу за Будапештським меморандумом, створена після Другої світової війни, була зруйнована, бо країною-агресором виявився постійний член Ради Безпеки [ООН]. У світі залишилася єдина ефективна система безпеки – це НАТО", – написав президент.

Україна активізувала співпрацю з НАТО у 2014 році на тлі анексії Криму Росією і початку російської агресії на Донбасі. Наприкінці 2014-го Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає відмову України від політики “позаблоковості“. У червні 2017 року парламент підтримав закон, що закріплює намір України вступити в НАТО.

9 березня 2018 року у НАТО повідомили, що визнають за Україною статус країни-аспіранта – кандидата на членство в Альянсі. Порошенко заявляв, що Київ буде наполягати на отриманні Плану дій щодо членства в НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: єдина ефективна система безпеки, Порошенко, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]