Пт, 2024-04-19, 08:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:41
"У своїй відданості парламентсько-президентській моделі" запевняє Порошенко
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко запевняє, що за нинішньої парламентсько-президентської форми правління повноважень для нього абсолютно достатньо. Про це він заявив під час урочистих заходів в Києво-Могилянській академії, передає "Укрінформ".

"У День Конституції я ще раз хотів би запевнити у своїй відданості парламентсько-президентській моделі, до якої ми повернулися завдяки Революції Гідності. Президентська модель свого часу набула навіть ознак тоталітаризму, а чисто без домішок парламентська модель для нас, враховуючи агресію і довготривалу військову загрозу проти України, - протистояти таким викликам неможливо без Верховного головнокомандувача, наділеного достатнім обсягом повноважень. І мені вистачає того, що дає Конституція. І просити більше - як це робили президенти-попередники - я не маю наміру ні в якому разі", - сказав глава держави.

Таким чином Порошенко закликав політиків не розбурхувати українське суспільство "порожньою балаканиною", а вчитися демократії.

Раніше Порошенко звернувся до народу з нагоди 19-ї річниці Конституції країни і підкреслив необхідність реформування Основного закону у зв'язку з існуючими викликами для країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, парламентсько-президентська модель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]