Чт, 2024-04-25, 17:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:06
У Техасі понад 3000 акул загинули в браконьєрських сітках. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Більш як три тисячі акул загинули, потрапивши в сіті браконьєрів біля узбережжя американського штату Техас. Серед загиблих особин - як дорослі, так і дитинчата, пише NEWSru.com.

Сіті знайшли в районі острова Саус-Падре, що недалеко від кордону США з Мексикою. "У сітях, які розтягли більш ніж на 4 км, потрапила величезна кількість акул різних видів. Я ніколи раніше не бачив, щоб стільки акул одночасно заплуталися і загинули", - сказав представник департаменту парків і дикої природи Техасу Джеймс Данкс.

Сіті розтягли за яких чотири милі від мексиканського кордону, заявив Данкс. "Неймовірна кількість акул - десь між двома і трьома тисячами чорноперих акул, акул-лопат і гостроносих акул", - уточнив він.

За даними американської влади, сіті були нелегально розставлені мексиканськими рибалками. А що в своїх водах усю рибу мексиканці вже виловили, то їм доводиться тепер проникати у водний простір США.

Сіті розтягли таким чином, що в них потрапляла вся живність, яка намагалася вийти на мілководдя, повідомив департамент. Заарештувати за браконьєрство поки що нікого не вдалося.

"Вони проникають сюди за дві хвилини, і в Мексику повертаються за дві хвилини... Хлопці, яких нам раніше вдавалося зловити, відверто говорили нам, що в їхніх водах більше немає риби, тому вони й лізуть сюди", - розповів Данкс.

Берегова охорона США зафіксувала вже в 2011 році кілька випадків нелегального проникнення мексиканських рибалок в американські територіальні води, повідомила Елізабет Гріффін-Вілсон, член експертної ради при Національній службі морського рибальства, що спеціалізується на акулах. Причому ці рибалки виловлюють саме акул. У січні і лютому біля острова Саус-Падре було нелегально знищено 71 акулу.

Хоча не всі види акул перебувають під загрозою, нерегульований вилов особин будь-яких видів негативно впливає на розвиток популяцій. "Акули ростуть повільно, дитинчат серед них не так багато, що ускладнює збереження рибних ресурсів, придатних для рибальства", - пояснила Гріффін-Вілсон.

Як мінімум третина популяції акул світу - під загрозою винищення. Браконьєри все активніше полюють на акул, щоб задовольнити попит на їхнє м'ясо, а також на плавники, з яких готують суп.

Нагадаємо, у 2010 році в Парижі на зустрічі держав, що займаються риболовецьким промислом, домовилися заборонити вилов з Атлантичного океану чотирьох видів акул, що перебувають під загрозою зникнення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1297 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]