Пт, 2024-04-19, 17:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:51
У Тернополі не обійшлося без сутичок
Інші останні Новини з регіонів України
У Тернополі під час акції прихильників КПУ відбулося зіткнення між правоохоронцями і депутатами від "Свободи".

У Тернополі у Парку слави під час акції прихильників Комуністичної партії України "Парад переможців" сталося зіткнення між правоохоронцями та народними депутатами від ВО "Свобода".

Як передає кореспондент УНІАН, спочатку колоні, що рухалася по алеї в Парку Слави в оточенні правоохоронців, дорогу перекрили народні депутати від ВО "Свобода" Олексій Кайда, Михайло Головко і Олег Сиротюк.

Заступник начальника обласного управління міліції з питань громадської безпеки Василь Облещук заявив, що постановою суду в четвер, 9 травня, вже скасовано рішення позачергової сесії міської влади про заборону використання в місті радянської символіки під час масових заходів.

Він також зазначив, що комуністи подали заявку на проведення заходу, а отже, мають право на проведення акції в Парку Слави.

Разом з тим депутати під час спілкування з Облещуком з'ясували, що номер скасованої судом ухвали міськради не повністю відповідає номеру ухваленого сьогодні міськрадою рішення. Вони відзначили, що таким чином рішення є чинним.

"На момент скасування судом сьогоднішнього рішення міської ради воно ще не було ніде оприлюднене. З приводу того, що суд скасовував документ, якого він навіть ще не мав, я вже звернувся до прокуратури", - сказав Кайда.

Депутати також зазначали, що проводять у Парку Слави зустріч з громадянами та у разі перешкоджання їх депутатській діяльності правоохоронці нестимуть кримінальну відповідальність. Після цього народні депутати, депутати міської та обласної рад повернулися до людей, які перекрили алею в Парку Слави, і стали перед ними, взявшись за руки.

Співробітники спецпідрозділу міліції "Беркут", які йшли перед колоною комуністів, прорвали "живий ланцюг" "свободівців".

А коли один з народних депутатів від "Свободи" почав бити по каскам бійців спецпідрозділу, почалася бійка, під час якої депутат отримав забої на обличчі, на ньому повністю порвали сорочку.

Кількох людей, які перешкоджали руху колони комуністів, правоохоронці посадили в автозаки.

Комуністи провели свій захід біля Вічного вогню, а потім під скандування "Ганьба!" залишили Парк Слави в оточенні великої кількості правоохоронців. По дорозі невідомі кинули в них димову шашку.

Як повідомлялося, 7 травня Тернопільський окружний адмінсуд за позовом прокурора Тернополя Віталія Сидорова призупинив дію рішення міськради від 2011 року, згідно зяким у місті заборонено публічне використання радянської символіки. У позові йдеться, що даний документ суперечить вимогам Конституції та законам України і ухвалений з перевищенням наданих органу місцевого самоврядування повноважень.

Сьогодні, 9 травня, депутати Тернопільської міської ради на позачерговій сесії знову заборонили використання радянської і нацистської символіки під час масових заходів, а також розміщення радянської і нацистської символіки на будівлях у місті.

9 травня 2012 року в Тернополі у Парку Слави виникла сутичка між правоохоронцями та депутатами міської та обласної рад від ВО "Свобода", які намагалися перешкодити комуністам провести ходу з прапорами КПУ.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: У Тернополі не обійшлося без сутичо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]