Пт, 2024-04-19, 07:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
У Тернополі за бійку затримано шістьох осіб. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України
Міліція затримала шістьох учасників протистоянь 9 травня у Тернополі.

Про це IA ZIK повідомив заступник начальника обласного управління внутрішніх військ Василь Облещук.

За його словами, представники КПУ подали заявку на проведення заходу, відтак їхня акція біля Пагорба слави була законною.

При цьому він наголосив, що Тернопільський окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову виконкому міської ради про обмеження на масове зібрання комуністів 9 травня, а також призупинив рішення уже нинішньої сесії міськради про заборону публічного використання радянської символіки.

Водночас, представники ВО "Свобода" під час спілкування з Облещуком з’ясували, що номер призупиненого судом рішення не повністю відповідає тому, яке прийняла сьогодні міська влада. Таким чином, на думку свободівців, заборона на використання в Тернополі радянської символіки на момент акції комуністів була чинною.

В офіційному прес-релізі управління МВС заявило, зо під час протистояння між різними політичними силами тернопільські міліціонери діяли в межах закону.

"Керівники обласної міліції неодноразово зверталися з проханнями до протестувальників не порушувати громадський порядок, але їхньої законної вимоги виконано не було", - сказано в заяві.

"Не застосовуючи спецзасобів, міліціонери відтіснили тих, хто намагався перешкодити церемонії та затримали шістьох найактивніших учасників протистоянь, які чинили опір правоохоронцям", - наголосили в МВС.

Натомість у "Свободі" дії міліції і суду вважають незаконними.

"Синці та садна на обличчях, пошматований одяг, десяток затриманих та покалічені ветерани – наслідок ганебного свавілля тернопільських прокуратури, суду та міліції, спецпідрозділів "Сокіл", "Грифон", "Беркут", які на догоду політичним спекулянтам вчинили антиконституційне самоправство проти громадян України", - заявив народний депутат України Олексій Кайда після сутичок.

Він звернувся до прокурора Тернопільської області із вимогою провести перевірку правомірності винесення зазначеної ухвали.

Як повідомлялося, 9 травня у Тернополі під час акції прихильників КПУ сталася сутичка між міліцією і депутатами від "Свободи". "Живий ланцюг" "свободівців" став на шляху комуністів, і співробітники спецпідрозділу міліції "Беркут", які йшли перед колоною комуністів, прорвали його. Під час сутички з "беркутівцями" депутат від ВО "Свобода" отримав легкі тілесні ушкодження. Його колег посадили в автозаки і повезли.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: тернопіль, шість осіб, бійка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]