Ср, 2024-04-24, 19:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
У травні у російський прокат вийде "ТойХтоПройшовКрізьВогонь"
Інші останні Культурні новини

3 травня 2012 року фільм українського режисера Михайла Ільєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" вийде у російський прокат. Про це повідомив генеральний продюсер фільму Володимир Філіппов.

Він розповів, що 28 березня у Москві відбувся попередній показ стрічки "ТойХтоПройшовКрізьВогонь".

"Загалом нас прийняли досить добре, і після показу ми домовилися про прокат у Москві й інших областях Росії. Велику активність проявили українські громадські організації, що існують на території країни", - зазначив Філіппов, передають "Коментарі".

До Росії поїде 10 копій фільму, вже є домовленості про випуск там картини на DVD.

Крім того, на початку травня цього року фільм вирушить на кінофестиваль до Нью-Йорка, а потім буде показ у Польщі, після якого, як сподівається Філіппов, буде підписаний договір про прокат стрічки у цій країні. Крім того, картина буде показана у панорамній програмі Каннського фестивалю.

Тим часом фільм все ще перебуває в українському прокаті. На даний момент його подивилися понад 600 тисяч людей, касові збори сягнули 200 тисяч доларів.

"Нам не можна мірятися із блокбастерами, адже і кількість сеансів не та, і час показів не завжди зручний, і рекламна кампанія слабенька. Крім того, у нас в принципі мало кінотеатрів. Однак успіх фільму в Україні та за кордоном очевидний. Тому ми сподіваємося лише на краще", - наголосив Філіппов.

Нагадаємо, що "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" стартував в українському прокаті 19 січня 2012 року, а через місяць його бокс-офіс перевищив мільйон гривень. Фільм демонструвався у 20 містах і 59 кінозалах. За словами творців, це перший повноцінний прокат українського фільму, підтриманого державою, за всю двадцятирічну історію незалежності.

Фільм розповідає про долю льотчика та героя Радянського Союзу, який у роки Другої світової війни був звинувачений у державній зраді і засуджений до сталінських таборів. Не бажаючи провести залишок життя за колючим дротом, відважний льотчик тікає.

Доля заносить його на інший континент, де він знаходить притулок в індіанському племені і згодом стає його вождем. Головну роль - Івана Додоки - зіграв молодий актор Київського муніципального театру Дмитро Лінартович.

У вересні 2011 року фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" завоював гран-прі третього Київського міжнародного кінофестивалю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1099 | Додав: admin | Теги: ТойХтоПройшовКрізьВогонь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]