Пт, 2024-03-29, 15:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
У третьому кварталі НБУ погодив придбання 6 банків
Інші останні Економічні новини

Національний банк України в третьому кварталі поточного року погодив придбання істотної участі в 6 банках, при цьому відхилив 8 заявок на придбання 6 банків, повідомляється на сайті регулятора.

Зокрема, НБУ погодив Олександру Супруненку і його брату В'ячеславу Супруненку придбання 65,9681% капіталу в "Асвіо Банк", Agro Holding (UKRAINE) Limited 100% капіталу "Астра Банку", Костянтину Бондарєву 32,59%, Олександру Кандибі – 32,91%, Ірині Гончаровій - 32,98% капіталу в банку "Велес", Ірині Кравченко 99,9862% капіталу банку "Транст-Капітал", компанії Primestar Energy FZE 100% капіталу "Укргазпромбанку", Дмитру Жалковському і Віктору Жалковському 19,96% капіталу банку "Фінансовий партне".

Як повідомлялося, у першому півріччі 2015 року Національний банк України дозволив придбання 12 банків, при цьому відхилив 25 заявок на придбання 15 банків.

Нацбанк зобов'язав банки до 8 червня представити пакети документів про своїх реальних власників і контролерів.

Вимоги регулятора ґрунтуються на законі "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов`язаних з банком осіб", який набув чинності 8 березня.

У рамках оновленого законодавства до власників істотної участі, крім акціонерів з часткою понад 10% у капіталі, належать особи, які, незалежно від наявного пакету акцій, можуть значно впливати на управління або діяльність банку.

Раніше перший заступник голови НБУ Олександр Писарук повідомляв, що Нацбанк розраховує цього року значною мірою, якщо не повністю, зробити структуру власників українських банків прозорою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: третій квартал, придбання 6 банків, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]