Сб, 2024-04-20, 13:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
У трьох містах України Жадан представить арт-проект
Інші останні Культурні новини

У рамках Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz у Харкові та Чернівцях на початку вересня (2 та 6 відповідно) відбудуться покази арт-проекту "роздІловІ" за текстами культового українського поета і письменника Сергія Жадана. Ще одна вистава запланована на 10 вересня у Львові, пише Cultprostir.

"роздІловІ" − це синтез поезії, музики та візуального мистецтва. Авторський текст виконує сам Сергій Жадан. Перша версія проекту була презентована в 2012 році в Івано-Франківську. Пізніше, зазнавши трансформацій, "роздІловІ" продемонстрували в Харкові. Проект мистецької агенції "АртПоле" отримав схвальні відгуки як від прихильників творчості Сергія Жадана, так і від поціновувачів сучасного мистецтва.

"Одного разу, дивлячись в текст улюбленого українського поета, побачила як коми збираються парами, стають схожими на птахів і летять за горизонт. Так з’явилися (і зникли) "роздІловІ". Потім була нова весна (птахи повернулися) і нові "роздІловІ". І так щоразу. Між ним і нею аркуш паперу, на якому вони пишуть (і закреслюють) слова та розділові знаки. Цей аркуш — між людьми й тінями, між життям і потойбіччям, між поезією і чорнильними плямами", − згадує про появу проекту режисер Оля Михайлюк.

Зазначимо, раніше Жадан розповів про свою подорож до Старобільська в зоні АТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: Жадан, арт-проект, три міста України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]