Сб, 2024-04-20, 03:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:05
У трьох областях вже почалася епідемія грипу
Інші останні Медичні новини

В Україні з 21 по 27 листопада 2016 року на грип та ГРВІ захворіла 193 тис. 261 людина, із них 69% - діти до 17 років, епідемічні пороги перевищені в Дніпропетровській, Луганській та Харківській областях.

Як повідомляє в середу прес-служба Міністерства охорони здоров'я України з посиланням на Центр грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу "Український центр з контролю та моніторингу захворювань", показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України становить 453,8 на 100 тис. населення, що на 13,3% перевищує показники за минулий тиждень.

Найвищу захворюваність зареєстровано на Київщині, а найнижчу - в Тернопільській області.

Збільшення приросту захворюваності на грип і ГРВІ серед дітей до 17 років (на 14,8% проти 3,7% серед дорослих) вплинуло на загальну картину в Україні.

Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися по медичну допомогу, більша, ніж минулого тижня, на 16,1%. Порівняно з минулим тижнем в умовах стаціонару медичної допомоги потребували діти віком до чотирьох років та шкільного віку.

На звітному тижні летальних випадків від грипу не зареєстровано.

Заступник голови КМДА Микола Поворозник заявляє, що Київ наближається до межі епідеміологічного порогу захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день ми практично підходимо до кордону епідеміологічного порогу, на сьогодні ще епідеміологічний поріг не перейдено", - сказав Поворозник.

За його словами, столична влада проводить щоденний моніторинг ситуації. "Ми зараз вступили в активну фазу, до нас прийшов новий вірус гонконгського штаму, він вступає в силу, мутує. Нічого страшного в лікуванні немає, але він досить активно поширюється. Серед вразливих груп - діти і люди похилого віку", - розповів він.

У той же час чиновник зазначив, що підстав для карантину в столичних школах поки що немає.

Від початку епідемічного сезону фахівцями вірусологічних лабораторій МОЗ України досліджено 240 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип і ГРВІ, в 13,8% визначено РНК вірусів грипу типу А.

У нинішньому епідсезоні домінує штам вірусу грипу типу А(H3) сезонний, який визначено в 73%.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомила, що за період з 7 по 13 листопада в Україні зріс рівень захворюваності на грип та ГРВІ, але показники не перевищують епідемічні пороги.

23 листопада був зареєстрований перший летальний випадок, викликаний грипом, в епідсезоні 2016-2017 років.

В епідсезоні 2016/2017 років МОЗ очікує циркуляцію трьох штамів грипу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: епідемія грипу, три області | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]