Сб, 2024-04-20, 07:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:02
У Туреччині під час розгону мітингу курдів поранені 30 осіб, у тому числі депутат парламенту
Інші останні Новини світу
На південному сході Туреччини під час розгону мітингу курдів поранені 30 осіб, у тому числі депутат парламенту від прокурдської Партії миру і демократії, повідомляє Радіо Свобода.

Учасники несанкціонованої акції в місті Діярбакир, де проживає курдське населення, вимагали звільнити з-під варти лідера забороненої Курдської робітничої партії Абдуллу Оджалана, який відбуває довічне ув'язнення в одній з турецьких в'язниць, і перевести його під домашній арешт, а також припинити масові арешти курдів.

Для розгону демонстрантів поліцейські застосували водомети і сльозогінний газ.

"Мітинг був заборонений, тому що напередодні поліція виявила в околицях великі склади зі зброєю. Незважаючи на заборону, на центральній площі вночі стали збиратися люди. До ранку зібралося більше тисячі курдів, вони вели себе агресивно і закидали поліцейських камінням. Двоє співробітників поліції поранено", - заявив представник місцевої влади.

Влада Туреччини направили в місто майже 10 тисяч військових, танки, бронетехніку. Закрито торгові центри.

У сусідній провінції Ван оголошено надзвичайний стан - після того, як напередодні 12 осіб були поранені в результаті теракту, за думку влади, організованого курдськими бойовиками.

Нагадаємо, лідера забороненої Курдської робочої партії Абдуллу Оджлана влада Туреччини вважає винним у загибелі понад 37 тисяч осіб в результаті майже 30-річного збройного конфлікту з РПК, було заарештовано в лютому 1999 року в Кенії.

На суді, що пройшов на острові Імрали в Мармуровому морі в червні 1999 року, він був засуджений до смертної кари за звинуваченням у сепаратизмі і державній зраді. Згодом це покарання було замінено Оджалану на довічне ув'язнення без права на амністію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: розгону мітингу курдів, Туреччині поранені 30 осіб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]