Чт, 2024-04-18, 23:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:21
У в'язниці терористові Брейвіку повернули можливість користуватися ноутбуком
Інші останні Новини світу
Норвезькому терористові Андерсу Брейвіку, який у серпні був визнаний винним у вбивстві 77 осіб і зараз відбуває термін у в'язниці Іла, повернули можливість користуватися ноутбуком. Про це повідомило сьогодні Норвезьке телеграфне бюро.

Як заявила представник в'язниці Іла Еллен Б'єрке, це не стало наслідком скарги, яку Брейвік подав в управління виправних установ Норвегії раніше на цьому тижні.

"Це давно планувалося зробити", - підкреслила Б'єрке. За її словами, використання ноутбука буде контролювати керівництво в'язниці - мова про вільний доступ, як це було раніше, не йде. Б'єрке додала, що таке ж правило поширюється і на заняття в спортзалі - Брейвік зможе тренуватися, тільки попередньо отримавши дозвіл, передає ИТАР-ТАСС.

Раніше терорист подав скаргу в управління виправних установ Норвегії. Він висловив невдоволення умовами утримання у в'язниці. За його словами, у нього забрали ноутбук, який він використовував як друкарську машинку під час попереднього ув'язнення і судового процесу. Замість комп'ютера терористові видали гумові ручки, від яких, зазначає він, у нього болять суглоби рук.

Брейвік також поскаржився на те, що йому не дозволили мати зволожувач повітря в камері без вікон. "Я сильно сумніваюся, що десь в Норвегії є місця ув'язнення, умови утримання в яких ще гірші", - написав Брейвік у листі на 27 сторінках. Крім того, в'язень поскаржився на те, що йому на сніданок подають занадто мало масла.

У в'язниці Іла, розташованій на північний захід від Осло, Брейвік знаходиться на особливо строгому режимі утримання. При цьому вирок, що передбачає 21 рік в'язниці з можливістю подальшого продовження, не обумовлює, як довго терорист проведе в одиночному ув'язненні.

Камеру Брейвіка, втім, можна назвати умовно комфортною - вона складається з трьох кімнат площею 8 кв м кожна - це спальня, кабінет і тренажерний зал з біговою доріжкою. Контакти з людьми обмежуються кількома хвилинами спілкування з охоронцями. Протягом дня засуджений може годину провести у внутрішньому дворику, знову ж на самоті. Втім, Брейвіку дозволено приймати відвідувачів - однак не частіше одного разу на тиждень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Брейвіку, користуватися ноутбуком | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]