Сб, 2024-04-20, 14:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:19
У Варшаві Яресько підписала кредит на 100 мільйонів євро – на 30 років під 0,15%
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Український міністр фінансів Наталія Яресько підписала зі своїм польським колегою Матеушем Щуреком міжурядову угоду про надання Україні кредиту у розмірі 100 мільйонів євро.

Про це у середу 9 вересня інформує Урядовий портал.

"У рамках візиту урядової делегації до Варшави підписана угода про надання Україні кредиту у розмірі 100 мільйонів євро на умовах пов'язаної допомоги, яким, зокрема, передбачається надання коштів для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі з головою польського уряду Евою Копач, ця угода є реальним кроком в допомозі Україні.

За словами Яценюка, документ передбачає надання Україні коштів на 30 років під 0,15% - "фактично під нуль відсотків".

Надані кошти, наголосив він, будуть використані на розбудову 8 пунктів пропуску на найбільшому східному кордоні Європейського Союзу: "Загалом це буде стосуватися 8 мільйонів громадян з обох боків. Через ці пункти щодня проходить 50 тисяч людей, 15 тисяч автомобілів і 2 тисячі великих вантажівок".

"60% коштів ми відправляємо на будівництво доріг на цих пунктах пропуску, 40% коштів відправляються на будівництво інфраструктури", - повідомив голова уряду України.

Яценюк зазначив, що до будівництва українських пунктів пропуску буде активно залучатися польський бізнес.

Раніше сьогодні Яресько заявила, що базовий прогноз Міжнародного валютного фонду щодо зростання українського ВВП становить 4% на рік, що дасть українській економіці змогу досягнути рівня швейцарської до 2040 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: 15%, 100 мільйонів євро, 30 років під 0, кредит, яресько, Варшава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]