Чт, 2024-04-18, 21:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:02
У великих містах Польщі "Право і Справедливість" програє вибори мерів
Інші останні Новини Європейського Союзу

"Право і Справедливість" програє вибори мерів у великих містах Польщі

У другому турі місцевих виборів у Польщі кандидати в мери Кракова і Гданська від правлячої націонал-консервативної партії "Право і справедливість" програють опозиціонерам.

Кандидати від правлячої партії Польщі "Право і справедливість" (ПіС) програють другий тур виборів мерів у Кракові і Гданську. На це вказують оприлюднені ввечері в неділю, 4 листопада, дані екзит-полів соціологічної компанії Ipsos. У обох містах опозиційні кандидати набирають близько 65 відсотків. І в Кракові, і в Гданську чинні мери висувалися від опозиції і, найімовірніше, будуть оголошені переможцями. Опозиція також перемагає на виборах у 200-тисячному місті Кельце.

Водночас поки що невідомо, які результати на виборах у сотнях менших міст Польщі. Якщо в великих містах сильна підтримка ліберальної опозиції, то сільські райони підтримують правлячу ПіС, яка у своїх гаслах апелює до патріотизму і католицьких цінностей.

Загалом місцеві вибори пройшли у 649 населених пунктах Польщі. Перший тур відбувся 21 жовтня, а другий - 3 листопада. Під час першого туру виборів ПіС зміцнила свої позиції у багатьох місцевих радах, але явно програла вибори мера у Варшаві, Познані і Лодзі центристській проєвропейській опозиційній коаліції на чолі з партією "Громадянська платформа".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: великі міста Польщі, вибори мерів, Право і Справедливість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]