Чт, 2024-03-28, 16:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
У Великобританії на парламентських виборах лідирують консерватори
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Великобританії Консервативна партія лідирує на загальних парламентських виборах. Як свідчать дані екзит-полу BBC, консерватори на чолі з прем'єр-міністром Девідом Кемероном можуть отримати 316 місць у новому парламенті, повідомляє Російська служба ВВС.

Лейбористи претендують на 239 місць. На третьому місці - Шотландська національна партія з 58 місцями, у партії Ліберальні демократи - 10 місць, у Незалежній партії Сполученого Королівства - 2 місця.

Якщо результати екзит-полів виявляться вірні, консерваторам, незважаючи на перемогу, не вистачить місць для створення однопартійного уряду, і переможцям доведеться домовлятися про коаліцію.

Треба відзначити, що кількість місць, завойованих консерваторами, набагато перевищило всі опитування громадської думки, які давали правлячої партії близько 280 депутатських мандатів.

Якщо ці результати підтвердяться, то консерватори теоретично зможуть знову, як і п'ять років тому, створити коаліцію з ліберальними демократами. При нинішньому розкладі їх місць якраз вистачило б, щоб створити уряд більшості і проводити через парламент законопроекти, не побоюючись, що їх не відкине опозиція. Раніше ліберальні демократи вже висловили готовність співпрацювати як з консерваторами, так і з лейбористами.

Одночасно нинішній результат - серйозна поразка для Лейбористської партії, якій буде практично неможливо повернути владу, втрачену п'ять років тому. Для лідера ж партії Еда Мілібенда це означатиме втрату посади лідера партії.

Результати по деяких районах будуть відомі до півночі четверга, проте остаточні дані надійдуть тільки до середини дня в п'ятницю.

Всього буде обрано 650 депутатів парламенту. Одночасно з цим в 279 районах пройшли вибори до місцевих рад, а в ряді міст обиралися мери.

Таким чином, більшість виборців отримали два бюлетеня для голосування на дільниці. У Лондоні проводилися тільки вибори до парламенту.

Деякі виборці раніше проголосували поштою. На попередніх виборах у 2010 році поштове голосування склало 15% від загального числа.

Вперше в історії можна було зареєструватися для голосування поштою в інтернеті.

Виборчі дільниці були облаштовані в школах, місцевих будинках культури, церковних приміщеннях, пабах, пересувних вагончиках і навіть у шкільних автобусах.

Ділянки були відкриті до 22:00 за місцевим часом, проте, як вже оголосили представники центральної виборчої комісії, всі, хто в цей момент був в черзі на виборчій дільниці, зможуть проголосувати і після цієї години.

Результати нинішніх виборів, як передбачали до голосування, могли стати непередбачуваними в Британії за останні десятиліття. Однак екзит-поли BBC свідчать про явну перемогу консерваторів.

Проте, як вважають оглядачі, слідом за виборами може піти період інтенсивних міжпартійних переговорів і політичного торгу з метою створення правлячої коаліції.

Вибори проходили в 650 одномандатних округах за мажоритарною системою: у кожному окрузі виборці голосували не за партію, а за конкретного кандидата, і переможе той, хто набере просту більшість голосів.

Формування нового уряду залежатиме від того, яка партія або коаліція отримає більшість за підсумками голосування.

30 березня Девід Кемерон заявив, що парламент розпущено, в країні офіційно розпочалася виборча кампанія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: Великобританії, парламентських виборах, лідирують консерватори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]