Чт, 2024-03-28, 21:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:19
У відведенні судді Печерський райсуд Києва відмовив захисту Корбана
Інші останні Кримінальні новини

Печерський районний суд Києва відмовив у відводі судді Лариси Цокол під час розгляду справи лідера політичної партії "Українське об`єднання патріотів - "УКРОП" Геннадія Корбана. Відповідну ухвалу оголосив слідчий суддя Володимир Карабань, передає УНІАН.

"У задоволенні заяви захисника Томчук про відвід судді Цокол... відмовити", - сказав Карабань.

Слідчий суддя зазначив, що ця ухвала може підлягати оскарженню.

Повний текст ухвали буде представлено 9 листопада.

Суддя не зазначив, на якій підставі відмовлено у відводі судді Цокол.

Як повідомлялось, адвокати Корбана заявили відвід слідчому судді Цокол під час розгляду в Печерському райсуді Києва питання обрання їхньому підзахисному міри запобіжного заходу.

Адвокат Оксана Томчук заявила про відвід після того, як суд вирішив залишити без задоволення прохання захисту Корбана про відвід слідчого Генеральної прокуратури у кримінальному провадженні Євгена Скуби.

Автоматизована система документообігу суду визначила, що відвід судді Цокол розглядатиме суддя Карабань.

Довідка

31 жовтня в Дніпропетровську співробітники СБУ затримали бізнесмена і лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана.

ГПУ звинувачує його у привласненні, розтраті майна (ч.5 ст.191 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч.1 ст.289 КК), а також у створенні організованої злочинної організації.

Серед нібито наявних у ГПУ доказів у справі злочинного угруповання в Дніпропетровську - підроблені печатки, акумулювання у фондах грошових коштів, викрадення людей, наявність приватного автомобіля для прослуховування, зброя.

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розслідування у справі Корбана має проходити максимально прозоро, і заявляє, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, кого буде притягнуто до відповідальності.

А ось на думку екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, ніяких кримінальних злочинів за лідером "УКРОПу" немає, а "справа Корбана - це чиста політика".

2 листопада на спільній конференції генпрокурора Віктора Шокіна і голови СБУ Василя Грицака журналістам показали "фільм про незаконну діяльність" Корбана.

Нагадаємо, 2 листопада повідомлялося, що Корбана шпиталізували на засіданні Новозаводського районного суду Чернігова.

Вранці, 3 листопада, лідера партії "УКРОП" доставили з лікарні в Новозаводський суд Чернігова, але близько 8.45 ранку його вивели з будівлі суду і вивезли в мікроавтобусі в невідомому напрямку.

Адвокати та народні депутати заявили про "викрадення" Корбана правоохоронцями, оскільки о 8.20 вівторка закінчився 72-годинний термін затримання політика, а суд до цього часу не вибрав йому запобіжного заходу.

Пізніше стало відомо, що Корбана доставили до Києва, а його адвокат Олексій Шевчук розповів, до якої процедури вдалися правоохоронці, аби повторно затримати його підзахисного.

Також у Генпрокуратурі заявили, що Корбана 3 листопада затримали в рамках ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Того ж дня адвокати Корбана оскаржили рішення про його затримання.

4 листопада Печерський районний суд Києва вирішив обирати міру запобіжного заходу лідеру "УКРОПу" 5 листопада о 9.00.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: Печерський райсуд Києва, відведення судді, захист Корбана, відмова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]