Пт, 2024-03-29, 09:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
У виплатах переселенцям Розенко й далі "наводитиме лад"
Інші останні Економічні новини

Поновлення соцвиплат, зокрема і пенсій, на окупованих територіях можливе лише після повного виконання Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності України. Нині виплати соцдопомог і пенсій здійснюватимуться лише тим переселенцям, що мають відповідний статус і постійно проживають на підконтрольній українській владі території. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

"Наведення порядку у соціальних виплатах та боротьба з витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку ми розпочали спільно із СБУ, продовжаться. Водночас всі пенсійні і соціальні виплати реальним переселенцям будуть здійснюватися вчасно і в повному обсязі. Питання верифікації соціальних виплат та надання допомоги вимушеним переселенцям перебуватиме на моєму особистому контролі. Жодна копійка з Державного бюджету України чи з Пенсійного фонду не потрапить до кишень терористів", - сказав Розенко.

Він наголосив, що не держава винна у припиненні усіх соцвиплат на окупованій території України, а російські окупанти, які захопили там владу: "Ми позбавлені можливостей платити пенсії чи інші соцвиплати на цій території. Там немає відділень українських банків і відділень Пенсійного фонду, казначейства, там не працюють українські закони".

"Щотижня СБУ затримує кур'єрів з купою карток і значними сумами грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. На темі оформлення допомоги переселенцям побудовані величезні злочинні схеми, де крутяться багатомільярдні суми. Встановлені численні факти того, що ці кошти українського бюджету, українських платників податків осідають у кишенях корумпованих чиновників, терористів і російських окупантів", - зазначив Розенко.

Він нагадав, що на сьогодні людина може отримувати соціальну допомогу і пенсію від України лише за умови постійного проживання на території, підконтрольній українській владі. Відповідно до законів та нормативно-правових актів України повернення на окуповану територію є прямою підставою для втрати статусу вимушеного переселенця та припинення усіх соціальних виплат, у тому числі і пенсійних.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України має намір припинити соцвиплати 350 тис. фіктивним тимчасово переміщеним особам.

Існує кілька схем "пенсійного туризму", а одержувачі пенсій, які за фактом живуть на окупованій території і отримують (або замість них отримує хтось інший) українську пенсію, діляться на кілька категорій.

Службою безпеки України та органами прокуратури відкрито близько 40 проваджень проти чиновників, які організовували схеми за призначенням соціальних виплат фіктивним переселенцям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: і наводитиме лад, Розенко, виплати переселенцям | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]