Пт, 2024-03-29, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
У Вірменії президентські вибори почалася з голодування
Інші останні Новини світу
У понеділок, 21 січня, у Вірменії офіційно стартувала кампанія з виборів президента. Один з кандидатів, політолог і директор "Радіо-ай" Андреас Гукасян при цьому оголосив голодування. Він вимагає, щоб з виборів був знятий чинний президент Серж Саргсян, який балотується на другий термін, повідомляють "Новини-Вірменія".

Голодування Гукасян анонсував минулого тижня. Він заявив, що правляча Республіканська партія, від якої балотується чинний президент, "зловживає своїм становищем у державі та не є добросовісним конкурентом". З цього Гукасян зробив висновок, що право громадськості на вільний вибір "може бути реалізовано лише у разі усунення кандидата від правлячої партії у виборах".

Гукасян також звернувся до інших кандидатів у президенти, закликавши їх відмовитися від боротьби. Голодування він проводить біля будівлі президії Національної академії наук. Гукасян заявив, що буде продовжувати акцію доти, поки його вимоги не будуть виконані.

Президентські вибори у Вірменії призначені на 18 лютого. Реєстрацію в якості кандидатів у ЦВК пройшли, зокрема, чинний президент Серж Саргсян, лідер партії "Свобода" Грант Багратян, лідер партії "Спадщина", колишній міністр закордонних справ Раффі Ованнісян і лідер партії "Національне самовизначення", колишній радянський дисидент Паруйр Айрікян. У виборах також візьмуть участь колишній глава МЗС невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки Арман Мелікян, згаданий Андреас Гукасян, а також лідер партії "Національна згода" Арам Арутюнян і міфолог Вардан Седракян.

Попередні вибори президента відбулися в 2008 році. Після них відбулися мітинги опозиції, організовані кандидатом, який програв - першим президентом Вірменії Левоном Тер-Петросяном. Акції протесту переросли у безлади, які були придушені владою. У сутичках тоді загинули десять людей. У нинішніх виборах Тер-Петросян вирішив не брати участь.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: голодування, Вірменії, президентські вибори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]