Пт, 2024-03-29, 15:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:26
У власність міста повернули Одеський аеропорт
Інші останні Новини з регіонів України

Господарський суд Одеської області в понеділок повторно розглянув і задовольнив позовну заяву Одеської міської ради до ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент" і ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса". Про це пише "Думская".

Відповідно до рішення судді Галини Гуляк, визнано недійсними окремі положення договору між міськрадою і ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент", а також окремі пункти статуту підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Ці пункти стосуються передачі комунальної власності як частки в статутному фонді підприємства, і рішення суду фактично повертає будівлі аеропорту у комунальну власність міста.

Нагадаємо, в 2011 році міська рада ухвалила рішення створити нове підприємство спільно з інвестором - ТОВ "Одеса аеропорт девелопмент". Згідно з цією угодою, місто передало підприємству будівлі та споруди центрального аеропорту, що становило 25% частки в підприємстві.

У листопаді 2014 року міськрада звернулася до господарського суду з позовом про визнання договору недійсним у частині, яка стосувалася передачі комунального майна.

17 грудня суддя Олександра Оборотова винесла рішення щодо відмови в задоволенні позову.

12 лютого 2015 року колегія апеляційного господарського суду (судді Туренко, Поліщук, Таран) залишили це рішення в силі.

Міська рада оскаржила це рішення в касації, до справи долучилася Генеральна прокуратура, і вже 14 квітня 2015 року колегія Вищого господарського суду скасувала рішення і направила справу на новий розгляд до першої інстанції. І ось в понеділок суддя Галина Гуляк задовольнила позовні вимоги.

Суд погодився з думкою позивача про те, що передача майна - це фактично його приватизація, яка повинна відбуватися за встановленою процедурою, яку не було дотримано.

У 2013 році комплекс будівель аеропорту був закладений в забезпечення кредиту на будівництво нового терміналу, який за договором повинні були надати приватні інвестори.

Нагадаємо, голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі хоче перетворити Одесу на транспортний, логістичний, туристичний і IT-хаб у Чорноморському регіоні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: власність міста, Одеський аеропорт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]