Чт, 2024-03-28, 14:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
У жанрі "короткого метра" фільм "Дорога" Максима Ксенди переміг на ОМКФ
Інші останні Культурні новини
На IV Одеському міжнародному кінофестивалі кращим короткометражним фільмом Української національної кінопремії визнаний фільм "Дорога" Максима Ксенди, передає Корреспондент.net.

Перший "Золотий Дюк" конкурсної програми продюсеру фільму вручив Голова правління "ТАСкомбанк" Володимир Дубей: "Ми вже 4 роки разом з фестивалем і за цей час він дуже виріс. Особливо важливий той факт, що номінація українського конкурсу існує вже 3 роки - ми побачили, як розвивався і набирав сили молодий український кінематограф. Багато режисерів починають своє кар'єру з короткого метра, і я впевнений, що ця золота статуетка стане золотим ключиком, які відкриє двері у велике кіно".

Приз також має грошовий еквівалент у розмірі 10 000 гривень.

Журі Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) також визначили кращі фільми Української національної кінопремії. Ними стали повнометражна стрічка Валентина Васяновича "Креденс" за "акцентування проблем сучасності з гумором", і короткометражна картина "Уроки української" Руслана Батицького, яка "вразила журі своєю жахливою красою і кінематографічною потужністю".

Найкращим проектом продюсерського пітчингу в рамках ОМКФ-2013 був названий проект повнометражного дебюту Каннського лауреата Марини Вроди "Степове". Приз у розмірі 25 тисяч гривень від девелоперської компанії UDP вручив заступник генерального директора Роман Романюк. Марина Врода подякувала експертам пітчингу і побажала всім режисерам знайти свого продюсера, який стане справжнім співавтором фільму.

"Приємно, що наш проект отримав підтримку від України" - додала режисер. Грошова винагорода від партнера фестивалю девелоперської компанії UDP вручається переможцю пітчинг-сесії з 2011 року. Цього року компанія UDP також стала партнером Професійної секції ОМКФ, організованої спільно з Державним агентством України з питань кіно. Крім того, спеціальним дипломом від журі пітчинг був відзначений проект "Ворошиловград" Ярослава Лодигіна.

Відкривала Церемонію вручення перших призів 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко: "Український національний конкурс - це, мабуть, найбільша гордість нашого фестивалю. Цього року ми отримали близько 200 заявок від українських фільмів - після цього ніхто не зможе сказати, що в Україні не знімають кіно. Українські таланти навчаються пробиватися, знаходити фінансування, втілювати свої задуми і виводити їх на фестивальну сцену. Щиро бажаю, щоб наступного року у нашого журі роботи стало більше. У нашого кіно - велике майбутнє. Мені приємно, що наш фестиваль допомагає його створювати"- зазначила президент ОМКФ.

Володарі головних нагород ОМКФ-2013 - Гран-прі за кращий фільм Міжнародної конкурсної програми, призів за Кращий фільм, Кращу режисуру і Кращу акторську роботу, а також "Золотого Дюка" за Найкращий український повнометражний фільм - будуть оголошені в суботу, 20 липня, на урочистій церемонії закриття Одеського міжнародного кінофестивалю.

Нагадаємо, 18 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі нідерландському режисерові і сценаристові Йосу Стеллінгу вручили статуетку "Золотого Дюка" перед українською прем'єрою його фільму "Дівчина і смерть".

Четвертий Одеський міжнародний кінофестиваль проходить з 12 по 20 липня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 856 | Додав: nowyny | Теги: фільм дорога, максим ксенда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]