Сб, 2024-04-20, 13:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:20
У життєздатності коаліції без "Самопомочі" й "Батьківщини" Яценюк переконаний: "Я готовий простягнути руку президентові та його фракції"
Інші останні Офіційні новини

 Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сподівається на зміцнення парламентської коаліції внаслідок перемовин з її колишніми членами, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми проводили 24 місяці найскладніші і найбільш непопулярні реформи й не можна зупинятися на півдорозі. Ми сподіваємося зміцнити коаліцію, й наразі тривають дискусії з іншими членами колишньої коаліції про те, щоб коаліція була укріплена", - сказав Яценюк на брифінгу в Харкові у вівторок, 23 лютого 2016 року.

Він нагадав, що наполягав на тому, аби резолюція про недовіру Кабінету Міністрів була поставлена ​​на голосування у Верховній Раді, але вона не набрала 226 голосів.

"Це означає що основні фракції в парламенті - "Блок Петра Порошенка" та "Народний фронт" мають остаточно взяти на себе всю повноту відповідальності за політичну й економічну стабільність. Я заявляв і заявляю, що готовий простягнути руку президентові і його фракції", - наголосив Яценюк.

Він також навів приклад результативного голосування у Верховній Раді з важливих законопроектів без підтримки депутатів із "Самопомочі" та "Батьківщини".

"Яскравий приклад мав місце у четвер, коли не було двох фракцій - "Батьківщини" і "Самопомочі" - 251 голосом нарешті проголосували за закон про ключову реформу державного сектора економіки - про управління об'єктами державної власності, яким було впроваджено інститут незалежних директорів, що блокувалося протягом 12 місяців", - повідомив Яценюк.

"Я переконаний, що є система політичної відповідальності перед країною, а не істерія на наступні дострокові парламентські вибори, які закінчаться дуже і дуже сумно", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, 16 лютого Верховній Раді не вистачило 32 голоси ("за" було тільки 194 з 226 необхідних) для того, щоб відправити уряд Яценюка у відставку. Відповідно до Конституції України, наступні три тижні Яценюк має запропонувати новий склад уряду або піти у відставку, інакше буде розглядатися питання про недовіру йому особисто.

Наступного тижня про свій вихід з владної коаліції "Європейська Україна" офіційно оголосили фракції партій "Самопоміч" й "Батьківщина".

Фракція Радикальної партії вийшла зі складу коаліції ще в 2015-му.

Лідер "Руху за очищення", голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі закликає теж вийти з лав коаліції "Блок Петра Порошенка". "... У цій ситуації лишатися у коаліції було б важкою помилкою", - упевнений він.

Саакашвілі називає урядову команду Яценюка "корумпованою", нездатною проводити реформи й такою, що безпосередньо залежить від найбагатшого українського підприємця, екс-члена парламентської фракції Партії регіонів Ріната Ахметова, а також від Ігоря Коломойського , Миколи Мартиненка та інших олігархів.

При цьому де-юре "Європейська Україна" досі налічує 226 нардепів, оскільки кілька "радикалів" Олега Ляшка ще не відкликали своїх підписів.

Згідно статті 83 Конституції, коаліції депутатських фракцій слід налічувати більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

Спершу до коаліції входили п'ять фракцій: "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Радикальна партія", "Батьківщина" і "Самопоміч".

Загалом 283 нардепи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: Батьківщина, фракція, Яценюк, життєздатності коаліції, Самопомоч, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]