Пт, 2024-04-19, 09:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:32
У знятті арешту з його активів по всьому світу Високий суд Лондона відмовив Коломойському
Інші останні Кримінальні новини

Високий суд Лондона відмовив Коломойському у знятті арешту з його активів по всьому світу

Апеляційний суд Високого суду Лондона відхилив апеляційні скарги ПриватБанку і Ігоря Коломойського на різні аспекти застосування всесвітнього арешту активів екс-власників банку. При цьому наказ про всесвітній арешт їхніх активів на 2,6 мільярда доларів залишається у силі.

Про це FinClub повідомили в ПриватБанку.

"Судове засідання в Апеляційному Суді 18 грудня стосується апеляцій, поданих як банком, так і паном Коломойським в зв'язку з попереднім рішенням судді Фанкорта від 24 липня щодо тлумачення технічних питань того, якою мірою судовий наказ про всесвітній арешт активів дозволяє здійснювати певні транзакції під час звичайних комерційних операцій", - заявили в ПриватБанку.

Це означає, що рішення апеляційної інстанції Високого суду Лондона не стосується апеляційних скарг ПриватБанку на рішення судді Фанкорта від 4 грудня 2018 року, який відхилив позов ПриватБанку до екс-власників через некоректну юрисдикцію і вирішив скасувати всесвітній арешт активів (WFO) - арешт діє до прийняття рішення по апеляції. Ці апеляційні скарги були подані ПриватБанком, але ще не розглядалися судом.

18 грудня Апеляційний суд виніс рішення по іншим скаргам, які сторони процесу подали ще влітку 2018 року (WFO діє з грудня 2017 року).

"Протягом перших місяців дії наказу про арешт активів виявилося, що ПриватБанк і пан Коломойський тлумачать його положення по-різному, отже, банк подав клопотання до суду для отримання роз'яснень. У липневому рішенні суддя встав на сторону банку в одному аспекті і на сторону пана Коломойського в іншому. І банк, і пан Коломойський подали апеляцію, і обидві апеляції були (18-го - ред.) Відхилені", - розповіли у Приватбанку.

І хоча це рішення не стосується історії з грудневим рішенням судді Фанкорта, воно буде впливати на весь процес.

"Єдиний аспект даного рішення, який, імовірно, буде мати істотний вплив у майбутньому, - це підтвердження Апеляційним Судом того факту, що пан Коломойський безпосередньо не здійснює господарську діяльність, отже, не може робити виняток", - сказали в банку.

Щодо того, чи діє зараз WFO, позиція банку однозначна: "Наказ про всесвітній арешт активів залишається в силі".

Раніше стало відомо, що сума шахрайських дій акціонерів "ПриватБанку" сягає близько 5,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ціна позову "Приватбанку" до Коломойського і Боголюбова зросла до 3 млрд доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: Високий суд Лондона, арешт активів, Коломойський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]