Ср, 2024-04-24, 18:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:28
У зоні АТО - 114 обстрілів. Є загиблі. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в районі проведення АТО гібридні російсько-окупаційні війська 114 разів відкривали вогонь по українських позиціях. В результаті обстрілу загинули 4 бійці ЗСУ, 17 зазнали поранень. Про це сьогодні зранку, 2 лютого, повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

На Донецькому напрямку терористи вели вогонь по українських позиціях з РСЗВ БМ-21 "Град" в районі Авдіївки, Пісків, Кам'янки та Опитного. Також тут протягом усього дня практично безперервно били танки, міномети різних калібрів, гранатомети і стрілецька зброя.

По Гранітному і Луганському "працювала" 122-мм артилерія. По Луганському, Новгородському, Троїцькому, Мар'їнці, Верхньоторецькому, Водяному та Пісках бойовики били з мінометів різних калібрів.

На Маріупольському напрямку по силах АТО в районі Широкиного, Новогригорівки та Старогнатівки ворог вів вогонь з РСЗВ БМ-21 "Град".

З 122-мм артилерії, 120- і 82-мм мінометів окупанти стріляли по Водяному, Красногорівці, Богданівці, Гранітному, Широкиному, Опитному, Мар'їнці, Чермалику. По Березовому, Павлополю, Гнутовому і Водяному бойовики били з гранатометів, зенітних установок, стрілецької зброї. Чермалик обстріляли з ПТРК, а по українських позиціях біля Мар'їнки і Павлополя вогонь вели ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з 152-мм артилерії бойовики обстріляли Новозванівку, а з мінометів - Кримське і Сизе. З гранатометів і стрілецької зброї терористи били по Новозванівці і Новоолександрівці.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

При цьому через обстріли бригади електромонтажників не можуть вийти в район пошкодження ЛЕП.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

Повідомлялося, що незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Крім того, під Авдіївкою ліквідували терориста на прізвисько Консул.

Довідка

24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські вояки відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня 2017 року ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, загиблі, 114 обстрілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]