Вт, 2024-04-16, 10:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:08
У зоні АТО - 44 обстріли. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення АТО бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Про це йдеться в повідомленні штабу АТО на сайті Міноборони.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 34 обстріли.

"Порушуючи "режим тиші", противник декілька разів відкривав вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм по Широкиному та Водяному. В напрямку Тарамчука, Мар’їнки, Талаківки та Лебединського бойовики застосовували міномети 82- та 120-го калібрів. Інтенсивність ведення вогню окупантами на цій ділянці лінії розмежування зберігалася вдень та вночі", - йдеться в заяві.

На Луганському напрямку зафіксовано 7 порушень "режиму тиші".

Бойовики вдавалися до збройних провокацій у районах Новоалександрівки і Новозванівки. Сили АТО були обстріляні з гранатометів, кулеметів, протитанкових ракетних комплексів, стрілецької зброї, а також з мінометів.

На Донецькому напрямку було 3 обстріли. Зокрема, по українських силах у Новгородському бив снайпер. Також у цьому районі бойовики вели вогонь з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. В Авдіївці бойовики також використовували ствольну артилерію калібру 122 мм.

"З метою утримання займаних районів та недопущення прориву противника на підконтрольні українській стороні території, сили АТО декілька разів були змушені відкривати вогонь у відповідь, при цьому застовуючи лише кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю", - зазначили в штабі.

Напередодні повідомлялося, що двоє українських військовослужбовців загинули, вісім зазнали поранень, ще троє контужені. За даними штабу, противник перекинув додаткові сили, в т.ч. бронетехніку, міномети і гармати, на свої рубежі Комінтернове - Саханка - Безіменне і перейшов до масованого їх застосування. Зокрема, ще до світанку в Водяному бойовики організували потужний мінометний обстріл. За кілька годин на цих рубежах сталося бойове зіткнення, яке завершилося вдало для сил АТО. Зазнавши невдачі, противник організував ще один мінометний обстріл, причому могутніший за перший. Найскладніша ситуація спостерігалася в Широкиному.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: 44 обстріли, зона АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]