Ср, 2024-04-24, 03:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
У зоні АТО активізувалися ворожі снайпери. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  Ситуація в зоні АТО залишається складною, бойовики не припиняють збройних провокацій проти українських військовослужбовців. Про це сьогодні, 9 липня, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку двома "гарячими" точками вчора були Станиця Луганська та Кримське. Активні перестрілки тривали цілий день, зокрема у Кримському противник кинув у бій БМП. Внаслідок цих варварських обстрілів інфраструктура та житлові будинки зазнали нових руйнувань.

На Донецькому напрямку ситуація поблизу Світлодарського водосховища дещо стабілізувалася – зафіксовано лише 2 факти порушення режиму тиші з боку противника (це сталося у Луганському та Майорську). Також ворог не припиняє спроб знайти слабкі місця на наших оборонних рубежах на схід від стратегічно важливої залізниці Донецьк – Слов’янськ: ввечері було зафіксовано дві збройні провокації біля Верхньоторецького, де розташована станція Скотувата, причому ворожий вогонь вівся одразу з двох напрямків.

В районі аеропорту епіцентром протистояння залишається сел. Піски, де активно працюють ворожі снайпери і застосовуються 120-мм міномети.

На Маріупольському напрямку протягом доби було зафіксовано лише 2 епізоди порушення режиму тиші з боку НЗФ. Зокрема, вчора вранці противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм гармат поблизу сел. Бахчовик, що на південний схід від Волновахи. Підкреслюємо: цей населений пункт перебуває на відстані понад 10 км від лінії фронту. Також увечері відбулася перестрілка в Широкиному.

Вчора, 8 липня, в зоні АТО було зафіксовано 2 польоти ворожих безпілотників у районі Маріуполя.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено.

Зазначимо, напередодні нового етапу переговорів у Мінську незаконні терористичні угруповання так званих "ДНР/ЛНР" отримали наказ з Москви продемонструвати реальні кроки роззброєння. З цією метою бойовики відвели свої війська на 5 км від селища Широкине. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, ворожі снайпери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]