Пт, 2024-03-29, 03:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:26
У зоні АТО - без втрат. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в районі проведення АТО гібридні російсько-окупаційні війська 82 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил, втрат серед вояків ЗСУ немає. Про це сьогодні зранку, 9 лютого, йдеться в повідомленні прес-центра штабу АТО на сторінці в Facebook.

На Донецькому напрямку з 15-мм артилерії бойовики обстрілювали Луганське. З мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї терористи били по Невельському, Верхньоторецькому, Кам'янці, Авдіївці, Опитному, Пісках, Троїцькому, Луганському, Миронівському та Зайцевому. По Луганському і Авдіївці також вогонь вели танки.

На Луганському напрямку з артилерії 152 і 122 мм окупаційні збройні формування обстрілювали Новотошківське і Кримське. З мінометів бойовики били по Малиновому, а з гранатометів і стрілецької зброї - по Катеринівці, Попасній, Кримському, Новозванівці, Жовтому та Новоолександрівці. По Новозванівці вели вогонь БМП і БТР бойовиків.

На Маріупольському напрямку з 152- і 122-мм артилерії терористи обстріляли Мар'їнку, Лебединське і Широкине. З мінометів були обстріляні Широкине і Гнутове. З гранатометів і стрілецької зброї ворог вів вогонь по Лебединському, Водяному, Павлополю, Широкиному і Гнутовому.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

При цьому через обстріли бригади електромонтажників довгий час не могли вийти в район пошкодження ЛЕП. Світло до Авдіївки повернули аж 5 лютого.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

2-4 лютого не припинялися масовані обстріли та вилазки окупантів.

Повідомлялося, що незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Крім того, під Авдіївкою ліквідували терориста на прізвисько Консул.

Довідка

24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські вояки відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня 2017 року ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, без втрат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]