Чт, 2024-03-28, 11:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:42
У зоні АТО терористи активно обстрілюють позиції ЗСУ. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики активно обстрілювали позиції українських військових.

Про це сьогодні, 29 листопада, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, на Луганському напрямку вчора було спокійно, за винятком двох випадків ведення бойовиками неприцільного вогню у напрямку українських позицій поблизу селища Троїцьке. Там НЗФ відкривали вогонь з крупнокаліберних кулеметів.

Водночас на Донецькому напрямку кількість обстрілів помітно збільшилася, порівняно з минулою добою. Так, вчора бойовики 33 рази відкривали вогонь на цьому напрямку.

Відновилися ворожі обстріли у районі Світлодарської дуги. Поблизу селища Луганське противник відкривав неприцільний вогонь із крупнокаліберних кулеметів чотири рази. Також більш як 1,5 години тривала провокація ворога з використанням стрілецької зброї поблизу села Кодема.

На північ від Горлівки бойовики протягом доби відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, а після заходу сонця обстріляли українські позиції поблизу Зайцевого та Майорська з 82 та 120-мм мінометів.

Крім того, противник вчинив дві збройні провокації поблизу Верхньоторецького із застосуванням стрілецької зброї загальною тривалістю близько 50 хвилин.

У районі Донецького аеропорту було зафіксовано 7 ворожих обстрілів, під час яких застосовувалися гранатомети, а також крупнокаліберні кулемети.

Поблизу Мар’їнки вчора противник тричі порушив режим тиші, застосувавши ручні гранатомети та стрілецьку зброю.

Разом із цим на Маріупольському напрямку ворог проявляв активність протягом доби після заходу сонця, здійснивши два короткотривалих прицільних обстріли українських позицій поблизу Широкиного з використанням стрілецької зброї.

Минулої доби у зоні проведення антитерористичної операції поранено одного українського військовослужбовця.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, однак один військовий зазнав поранення", - сказав Мотузяник.

Відзначимо, вчора в штабі АТО висловлювали впевненість, що ситуація на фронті "значно покращилася".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: обстріл, зона АТО, позиції ЗСУ, терористи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]