Пт, 2024-03-29, 00:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:56
У зоні АТО відкрився перший логістичний центр з дешевими продуктами
Інші останні Новини з регіонів України

У районі КПВВ "Зайцеве" відкрився перший логістичний центр для жителів тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, пише "Інтерфакс-Україна".

"Влада простягає руку українцям, які залишилися на окупованій території і говорить про те, що Україна любить їх і чекає", - сказав він.

Жебрівський також різко засудив точку зору про повну відмову України від жителів тимчасово окупованих територій, зазначивши, що її підтримують, в основному, ті, хто "тільки пише пости у Фейсбуці".

"Нехай той, хто виступає за повний розрив, візьме сім'ю до себе і надасть роботу. Там (на тимчасово окупованій території Донбасу) багато патріотів, я їх знаю", - сказав глава ОВЦА.

Як повідомлялося, рішення про будівництво логістичних центрів на лінії зіткнення в зоні АТО було прийнято українською владою у зв'язку з важкою гуманітарною ситуацією на тимчасово окупованій території Донбасу, супроводжуваною, зокрема, високими цінами на продукти харчування та відсутністю лікарських препаратів.

Передбачається, що на території логістичних центрів буде вироблятися торгівля з автомобілів і торгових рядів продуктами харчування і товарами першої необхідності для жителів тимчасово окупованих територій Донецької області.

Крім того, тут будуть працювати аптеки, які торгують лікарськими препаратами і банкомати "Ощадбанку". При цьому спецпропуск для в'їзду-виїзду в зону АТО для того, щоб потрапити на територію логістичного центру, не потрібен, оскільки він знаходиться на так званій нульовій лінії розмежування.

Крім центру в районі КПВВ "Зайцеве", планується також його створення в районі населеного пункту Новотроїцьке в маріупольському напрямку.

Нагадаємо, дозвіл на будівництво логістичних центрів на КПВВ керівництво держави дало ще на початку липня. Тоді Жебрівський сказав, що можливість постачання гуманітарних вантажів на окуповану територію є, але "проблема в тому, що на тій стороні їх не готові приймати".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 761 | Додав: adminA | Теги: дешеві продукти, зона АТО, логістичний центр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]