Вт, 2024-04-16, 18:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:51
У зоні АТО - все спокійно, військові змогли проголосувати. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Сьогоднішній день у зоні проведення АТО минув без обстрілів, військові, які зареєстровані неподалік від місць несення служби, змогли проголосувати на місцевих виборах.

Про це у неділю 25 жовтня повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Після напруженої ночі, коли бойовики протягом години з різних видів озброєння обстрілювали наші позиції, день у зоні проведення АТО пройшов без обстрілів. Українські військові, які зареєстровані неподалік від місць несення служби, змогли проголосувати на місцевих виборах", - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що військові облаштовують свої позиції, продовжують готувати техніку та озброєння до зимового періоду.

Як раніше сьогодні заявляв речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, в ніч проти 25 жовтня, починаючи з 02.30, бойовики використовували стрілецьку зброю, гранатомети та зенітні установки проти сил АТО в районі селища Піски.

У Генштабі раніше повідомляли, що участь у виборах місцевих та сільських рад, селищних і міських голів у населених пунктах у зоні проведення АТО братимуть лише ті військовослужбовці, які належать до відповідної територіальної громади. "Відповідно до закону України про місцеві вибори, за місцевих депутатів можуть голосувати лише члени відповідних територіальних громад. Тобто, якщо військовослужбовець, який проходить службу в зоні АТО, є членом місцевої громади там, де він несе службу, то він голосує, якщо ж ні - то ні", - пояснив повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Таким чином, якщо штатне місце дислокації підрозділу, наприклад, у Костянтинівці, то на вибори підуть лише ті військові, місце проживання яких зареєстровано у цьому місті. Якщо ж за місцем реєстрації військовослужбовець є мешканцем іншої громади, то він не братиме участі у голосуванні. Щодо військовослужбовців строкової служби, то їх, запевнив речник Генштабу, у зоні АТО немає. Ті ж строковики, які проходять службу за місцем проживання, матимуть 4-годинне звільнення для можливості участі у виборах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: голосування, військові, зона АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]