Чт, 2024-04-25, 04:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:18
Учасники проекту Марс-500 готові до польоту на Червону планету
Інші останні Новини світу науки і технологій

У п'ятницю, 4 листопада, закінчується 520-денний експеримент учасників проекту Марс-500 у російському Інституті біомедичних проблем, повідомляє Daily Mail.

Один із членів екіпажу, французький інженер Роман Шарль недавно написав у щоденнику: "Наш міжнародний екіпаж успішно здійснив місію Марс-500, і ми раді і горді дати позитивну відповідь на питання, поставлене півроку тому: Чи здатна людина витримати, фізіологічно і психологічно, ув'язнення під час подорожі на Марс? Так, ми готові летіти!"

Як розповів фахівець Європейського космічного агентства Патрік Сандбленд, у межах експерименту не все йшло добре.

"Серпень був найважчим місяцем із психологічної точки зору: це була монотонна фаза місії, їхні друзі та сім'ї перебували у відпустках і відправляли їм не дуже багато повідомлень, вибір їжі був невеликий", - розповів Сандбленд, передає InoPressa.

"У них не було ніяких труднощів чи криз. Я й не очікував нічого серйозного, але все пройшло навіть краще, ніж я міг сподіватися. Я здивований", - додав він.

Екіпаж проведе не менше трьох днів на карантині після виходу з люка. "Як очікується, у науковців піде близько року на те, щоб проаналізувати результати і вирішити, які кроки робити далі", - пише Daily Mail.

Експеримент Марс-500 стартував 3 червня 2010року. Міжнародний екіпаж очолив російський учасник Олексій Сітєв. Місце лікаря зайняв Сухроб Камолов. Одне із трьох місць дослідників також було віддане російському учаснику Олександру Смолеєвскому. Француз Роман Шарле виконує в екіпажі обов'язки бортінженера "марсольота", італієць Дієго Урбіна і китаєць Ван Юе займаються науковою роботою на посаді дослідників.

Експеримент включає три етапи: "переліт" із Землі на Марс, "перебування на марсіанській поверхні" і "повернення" на Землю. На даний момент відбувається заключна частина експерименту.

Учасники проекту здійснили три "виходи" на поверхню Марса, під час яких взяли умовні проби ґрунту, відкололи шматки скелі, провели імітацію нештатної ситуації з умовним травмуванням одного із учасників, а також знайшли аномалію - магніт у вигляді кістки тварини.

Зазначимо, що 22 жовтня 2010 року NASA і Управління перспективних досліджень МО США (DARPA) почали роботу над проектом Hundred-year Starship, орієнтованим на створення першого в історії людства космічного корабля з переселенцями на інші планети. Першою планетою для освоєння обраний Марс. До 2030 року на Марс вирушать перші переселенці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1133 | Додав: nowyny | Теги: проект Марс-500 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]