Сб, 2024-04-20, 11:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Учасників "хреcної ходи" замість Борисполя очікує зустріч з активістами ОУН
Інші останні Новини України

Поліція не дозволила активістам ОУН, які мають намір не пустити в Київ учасників "хресної ходи" УПЦ МП, розбити намети на Житомирській трасі.

Про це повідомив лідер громадської організації ОУН Микола Коханівський, передає Радіо Свобода.

Він розповів, що працівники поліції перешкодили активістам ОУН встановити намети на узбіччі 19-го кілометра траси Київ-Житомир. Тому активісти, близько 50 осіб, обмежилися спальниками і карематами.

"Нам не давали встановлювати намети. Ми домовилися, що використаємо тільки спальники і каремати для облаштування містечка. Там вже працює польова кухня. На місці перебувають наші активісти, а також наші побратими з батальйону "Миротворець". Ми маємо намір зустріти цю ходу", - сказав Коханівський.

Також він додав, що представники поліції не пояснили, чому за межами Києва на узбіччі не можна встановлювати намети.

Коханівський повідомив, що активісти очікують зустріти "хресну ходу" УПЦ (МП) 25 липня.

У свою чергу, прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович, коментуючи рішення Бориспільської міської ради про заборону цієї ходи містом повідомив, що поліція не допустить порушення громадського порядку в Борисполі під час "хресної ходи", організованої УПЦ МП, передає УНІАН.

"Поліція буде забезпечувати громадський порядок. Кожен має право виходити і проводити мирні зібрання й акції. А якщо півміста вийде на підтримку цієї ходи?.. Поліція стежитиме, щоб ніхто нікого не побив. Ми стоїмо на тому, щоб не було сутичок між противниками і прихильниками цієї ходи", - зазначив Жукович.

Нагадаємо, 22 липня відбулося засідання позачергової сесії Бориспільської міської ради з приводу "хресної ходи" УПЦ МП через місто. На засіданні було прийнято рішення про заборону "хресного ходу" через Бориспіль.

Також активісти раніше заявляли про те, що мають намір не пустити учасників "хресної ходи" до столиці.

Як відомо, Всеукраїнський хресний хід, організований УПЦ (МП) з нагоди Дня хрещення України-Русі, розпочався 3 липня.

27 липня учасники двох колон мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської Лаври, де заплановано урочисте богослужіння. 28 липня на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври планується урочиста божественна літургія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: зустріч, Бориспіль, активісти ОУН, учасники хреcної ходи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]