Сб, 2024-04-20, 12:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
УГКЦ закликала вірян не приносити на кладовища пластикових квітів, аби українці менше хворіли на рак
Інші останні Релігійні новини
Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології закликає відмовитися від шкідливої практики - прикрашення трун померлих пластиковими квітами та вінками. Як зазначили в церкві, це особливо популярно напередодні свята Воскресіння Христового.

"У цей час вірні, бажаючи вшанувати померлих родичів і знайомих, приносять на кладовища тонни різнобарвного пластику, як правило, не замислюючись про те, що ця практика не тільки позбавлена смаку і логіки, а й дуже шкідлива для навколишнього природного середовища, і небезпечна для здоров'я і життя людей. Пластик заповнює кладовища. В основному, щоб хоч якось впоратися, його спалюють, при цьому в довкілля виділяються шкідливі сполуки, в тому числі і діоксини, які мають канцерогенну дію і є, відповідно, причиною розвитку онкологічних захворювань", - йдеться в повідомленні Бюро, розміщеному на сайті УГКЦ.

Церква закликала вірян відмовитися від пластикових квітів і вінків на кладовищах. "Висловлювати свою пам'ять і повагу до померлих ми повинні, не приносячи мертві пластикові вінки і квіти, а висаджуючи живі. Свято Воскресіння Христового - це свято життя. Його символом є не мертва пластикова квітка, а жива рослина. Разом з тим ми повинні пам'ятати, що найкращим даром для покійних є наша щира молитва", - заявили в УГКЦ.

Зазначимо, що Україна перетворюється на гігантське звалище використаних пластикових пляшок та поліетилену - того, чого на Заході бояться, як чуми. Відсутність налагодженої системи переробки сміття і свинство співвітчизників штовхають країну до екологічного колапсу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: пластикові квіти, УГКЦ, рак, кладовища, українці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]