Пт, 2024-03-29, 06:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:30
Угода з Норвегією про спрощення оформлення віз і реадмісію набула чинності
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Угода з Норвегією про спрощення оформлення віз і реадмісію осіб, підписана 13 лютого 2008 року в Осло (Норвегія), набула чинності.

Про це сказано у повідомленні прес-секретаря Міністерства закордонних справ Олександра Дікусарова.

Спрощення оформлення віз передбачає введення норвезькою стороною спрощеного й уніфікованого порядку розгляду клопотань і прийняття рішень про оформлення віз громадянам України.

Зокрема, одноразові візи на термін до 5 років будуть одержувати батьки і діти громадян України, які мають дозвіл на перебування в Норвегії, бізнесмени, журналісти, офіційні особи центральних і місцевих органів влади, постійні члени офіційних делегацій.

Однорічні багаторазові візи будуть одержувати діячі науки, культури, спортсмени, професійні перевізники, члени екіпажів поїздів, учасники програм обміну між спорідненими містами.

Українці, які користуються дипломатичними паспортами, можуть в'їжджати, виїжджати і випливати транзитом через територію Норвегії без віз за умови, що загальний термін їхнього перебування на території Норвегії та інших держав-членів шенгенської угоди не буде перевищувати 90 днів протягом періоду 180 днів.

У повідомленні зазначається, що реалізація положень угоди буде сприяти інтенсифікації розвитку відносин між Україною та Норвегією в політичній, економічній, культурно-гуманітарній та іншій сферах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1363 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]