Чт, 2024-03-28, 18:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:46
Угоду про асоціацію Україна-ЄС Португалія ратифікувала - Клімкін
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Португалія ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це в п'ятницю 24 квітня повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в мікроблозі на Twitter.

"Ще одна хороша новина: у Португалії ратифікована і набрала чинності Угода про асоціацію України з ЄС", - повідомив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий вважає, що є реальні шанси завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС до кінця року.

Нагадаємо, що Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014, відклавши підписання її економічної частини, яка включає положення про створення зони вільної торгівлі, до обрання нового президента України.

Після обрання президентом Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС в повному обсязі 27 червня 2014 року.

16 вересня Верховна Рада і Європарламент синхронно ратифікували Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Раніше сьогодні, 24 квітня, Бельгія і Фінляндія ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Також вже ратифікували або приступили до процедури ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС 22 з 28 країн-членів Євросоюзу:

Румунія, Литва, Латвія, Болгарія, Словакія, Мальта, Естонія, Швеція, Угорщина, Польща, Хорватія, Данія, Голландія, Ірландія, Німеччина, Великобританія.

Таким чином, на сьогоднішній день 19 країн Євросоюзу завершили процедуру ратифікації, 3 - перебувають у процесі підписання відповідно до національних законодавств, а 6 держав: Франція, Італія, Греція, Кіпр, Австрія і Словенія - процедуру ратифікації Угоди про Асоціацію України з ЄС ще Не починайте (див. інфографіку). 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: Португалія ратифікувала, Клімкін, Угоду про асоціацію Україна-ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]