Пт, 2024-03-29, 13:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Весь Архів новин

19:19
Угорщина має намір видавати українцям біометричні пропуски в рамках малого прикордонного руху з 5 вересня
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Угорщина має намір видавати громадянам України пластикові пропуски, що містять біометричну інформацію, у рамках малого прикордонного руху з 5 вересня. Про це сказано в повідомленні прес-служби генерального консульства Угорщини в Ужгороді.

Пропуски міститимуть цифрове фото і цифрові відбитки пальців, їх робитимуть під час подачі заяв у консульствах Угорщини в Ужгороді і Береговому.

Процедура отримання відбитків пальців є обов'язковою для осіб, яким виповнилося 6 років, від неї звільняються тільки особи, щодо яких застосування процедури фізично неможливе.

Заявники, які мають право на одержання дозволу малого прикордонного руху, замість наклейки в діючий закордонний паспорт отримуватимуть дозвіл у вигляді пластикової картки.

Строк виготовлення біометричних пропусків становитиме від 21 до 30 днів, тому що їх виготовлятимуть не в консульстві, а в друкарні в Будапешті (Угорщина), консульства не зможуть брати на себе зобов'язання про видачу дозволів за коротший строк.

Збір за дозвіл малого прикордонного руху й умови їх безкоштовності залишаються незмінними (ціна видачі дозволу становила 20 євро, безкоштовно дозволи одержують пенсіонери, діти до 18 років, особи до 21 року, що перебувають на утриманні, й особи з інвалідністю).

Раніше видані дозволи малого прикордонного руху, які були вклеєні в діючий закордонний паспорт, можуть використовуватися до закінчення строку їх дії.

Міністерство закордонних справ рекомендувало українцям повідомляти про випадки, коли вони були недопущені в Угорщину, маючи в наявності шенгенську візу, видану Польщею.

Запровадження біометричних паспортів є зобов'язанням України, взятим на себе в рамках плану дій із уведення безвізового режиму з Європейським Союзом.

5 квітня 2010 року набув чинності Візовий кодекс Європейського Союзу, за яким планується поступово ввести практику збору біометричної інформації (відбитків пальців) у здобувачів віз.

До України ці вимоги поки що не ставлять.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1498 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]