Пт, 2024-03-29, 00:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:28
Угорщина повинна годувати прохачів притулку на кордоні - Європейський суд з прав людини
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейський суд з прав людини: Угорщина повинна годувати прохачів притулку на кордоні

Угорщина повинна забезпечити продовольством шукачів притулку, які утримуються в таборах під вартою на кордоні з Сербією.

Про це заявив Європейський Суд з прав людини (ЄСПЛ), передає Reuters.

Правозахисні групи стверджують, що угорська влада відмовляє у продовольстві деяким прохачам притулку, які перебувають в двох таборах для утримання (відкритих в бік Сербії), поки вони чекають результатів розгляду апеляції в суді.

Парламент Угорщини в червні ухвалив закони, які криміналізують надання деяких видів допомоги нелегальним іммігрантам. Угорщина також заявила, що вона не буде приймати клопотання про надання притулку від мігрантів, які прибувають з країни, де вони вважаються захищеними від переслідування або шкоди або де забезпечується належний рівень захисту.

Оскільки всі шукачі притулку прибули через Сербію, яку Угорщина вважає безпечною країною, їхні клопотання тепер можуть бути відхилені. Єврокомісія каже, що зміни не відповідають законодавству ЄС і запустила процедуру проти Угорщини.

Правий націоналістичний прем'єр-міністр Віктор Орбан є одним з найсильніших супротивників міграційної політики ЄС.

Більшість мігрантів, які прибувають в Угорщину, все одно переїжджають в більш багаті країни Західної Європи. Але Орбан розглядає їх як загрозу християнській цивілізації Європи, і його антиіммігрантська позиція допомогла йому переобратися на квітневих виборах.

Гельсінський Комітет, група з прав людини, звернулася до ЄСПЛ з проханням втрутитися в те, що вона назвала "нелюдським" ставленням на кордоні.

Вона заявила, що угорське Управління з питань імміграції та притулку відмовилося надати харчування мігрантам в таборах, з тим щоб переконати їх не подавати апеляції до суду і повернутися в Сербію.

Неясно, скільки людей в даний час знаходиться у цих двох центрах утримання під вартою.

Відповідаючи на питання про це, представник угорського уряду сказав, що закон говорить, що мігранти, яким було відмовлено в наданні притулку, повинні покинути табори на кордоні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: Угорщина, Європейський суд з прав людини, годувати прохачів притулку, кордон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]