Чт, 2024-03-28, 12:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:42
Указ про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС видав Порошенко
Інші останні Офіційні новини

  Порошенко видав указ про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС

Президент України Петро Порошенко видав указ, яким доручив Кабінету міністрів невідкладно внести на розгляд Верховної Ради законопроект про проектування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, відповідний указ №104 / 2019 "Про заходи щодо підтримки розвитку ядерної енергетики і підвищення рівня безпеки в сфері використання ядерної енергії" оприлюднено на сайті Адміністрації Президента.

Відповідно до указу, уряд протягом двох місяців має винести на розгляд парламенту також низку інших законодавчих актів.

Зокрема, йдеться про законопроект щодо вдосконалення механізмів захисту від інфляції коштів фінрезервів для зняття з експлуатації атомних блоків, а також законопроекти, що стосуються соціально-економічної компенсації ризиків населення, що проживає на території зони спостереження.

Крім того, президент доручив вжити заходів для забезпечення підтримки і реалізації проекту енергетичного мосту "Україна-ЄС", в тому числі забезпечити проведення консультацій з ЄС і секретаріатом Енергетичної спільноти.

Відповідно до указу, уряд також має сприяти удосконаленню системи безпеки на АЕС, створенню власного виробництва ядерного палива, впровадженню виробництва обладнання для малих модульних реакторів, розвитку акумулювальних потужностей для ефективного регулювання добового споживання е/е в об'єднаній енергосистемі України.

Уряду серед іншого доручено і вжиття заходів щодо забезпечення фінансування будівництва сховищ та інфраструктури, необхідної для розміщення і довгострокового зберігання радіоактивних відходів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: будівництво двох енергоблоків Хмель, указ, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]