Вт, 2024-04-16, 09:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Ухвалити закони щодо децентралізації без зволікань представництво ЄС в Україні закликало ВР
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Представництво Європейського Союзу в Україні закликає Верховну Раду ухвалити законопроекти щодо децентралізації без зволікань. Про це йдеться в опублікованій заяві Представництва ЄС в Україні, пише Європейська правда.

Повідомляється, що 19 січня Верховна Рада розглядатиме три законопроекти щодо децентралізації (№№ 4772, 5520, 2489).

У заяві представництва ЄС наголошується, що ці закони слугують передумовою успішного продовження реформи децентралізації, яка, у свою чергу, є важливою для подальшого соціального та економічного розвитку України.

"Ухвалення цих законів стане додатковим стимулом для закордонних донорів — з-поміж них і ЄС — надалі підтримувати реформу децентралізації, надавати необхідні кошти та ділитися досвідом. Представництво ЄС в Україні закликає депутатів Верховної Ради ухвалити ці законопроекти без жодних подальших правок, оскільки зволікання можуть загальмувати процес здійснення реформ. Важливо, аби реформи у цій ключовій сфері продовжувались та успішно завершились, без жодних суперечностей та затримок", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, процес децентралізації влади розпочався в Україні в 2014 році. Метою реформи є надання регіонам більшої фінансової незалежності, а також можливостей використання регіональних ресурсів, включаючи грошові, на розсуд місцевої влади. Станом на кінець 2016 року, додаткові доходи місцевих бюджетів становлять 44 млрд грн.

11 грудня пройшли перші місцеві вибори в 13 областях у 41 об'єднаної територіальній громаді. З них три є міськими, 13 - селищними, 25 - сільськими громадами. На неділю, 18 грудня, ЦВК призначила вибори ще в 143 ОТГ, а саме: 76 сільських, 46 селищних і 21 міських, розташованих в 22 регіонах України.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 630 | Додав: adminA | Теги: україна, закони, ВР, Представництво ЄС, децентралізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]