Ср, 2024-04-24, 18:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Україна: чим небезпечний Путін 2.0
Інші останні Іноземна преса про Україну

Адміністрація Януковича з тривогою очікує інавгурації Путіна, передбачає в блозі на сайті Financial Times журналіст Роман Олеарчик. На думку автора, навіть російські опоненти Путіна "підтримають головне завдання його зовнішньої політики - зміцнення регіонального впливу Москви".

В останні роки Путін успішно зміцнив зв'язки з Бєларуссю і країнами Центральної Азії. Митний союз і угода про свободу торгівлі в СНД славляться кроками до створення Євразійського союзу. "Київ поки що чинить опір, запевняючи, що його стратегічним завданням залишається вступ до ЄС. Але українська уразлива економіка відчуває стрес, почасти через дедалі вищі ціни на російський газ", - йдеться в статті.

Тепер позиції Києва особливо слабкі: Брюссель теж незадоволений Януковичем через гоніння на опозиціонерів і зволікання з реформами енергетичного сектора. Київські чиновники кажуть, що напружено працюють над реформою "Нафтогазу". Але вони жадають хоча б мінімальної підтримки з боку Брюсселя на своїх важких переговорах з Москвою. "Вони також починають скаржитися, що країни ЄС несправедливо переходять на позиції Москви, чинять всупереч інтересам України, односторонньо підтримуючи проект "Південного потоку", - пише автор.

Путін напевно "закрутить гайки" у відносинах з Києвом, знаючи, що ЄС поглинений своїми проблемами, а Вашингтон зосереджений на виборчій кампанії в США. "На стороні Путіна час, гроші і влада", - підсумовує автор.

Переклад InoPressa


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1134 | Додав: adminA | Теги: небезпечний Путін 2, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]