Сб, 2024-04-20, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:49
Україна дотримується принципу виконання рішень ухвалених Євросудом - МЗС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна дотримується принципу виконання рішень ухвалених Європейським судом з прав людини.

Про це заявили в Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ, коментуючи рішення Європейського суду з прав людини від 15 березня щодо забезпечення отримання екс-прем'єром Юлією Тимошенко "адекватної медичної допомоги у відповідній інституції, повідомляє "Українська правда".

"Україна притримується політики дотримання своїх зобов'язань перед Радою Європи в цілому, та Європейським судом з прав людини, як однієї з його структур в сфері дотримання прав людини та інших сфер", - зазначили у відомстві.

"Україна поважає і дотримується принципу виконання рішень ухвалених Європейським судом з прав людини", - підкреслили в МЗС.

Як відомо, Європейський суд з прав людини вказав уряду України на необхідність надання медичної допомоги Юлії Тимошенко у відповідній медустанові.

У п’ятницю міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що Європейський суд не має права зобов'язувати Україну лікувати Тимошенко в стаціонарі лікарні.

Зазначимо, що правозахисник Евген Захаров повідомив, що Тимошенко відповідно до рішення Європейського суду з прав людини повинна бути переведена в громадянську лікарню найпізніше через 2 дні. Він наголосив, що невиконання припису Євросуду означатиме грубе порушення всіх можливих зобов'язань.

Литвин вважає, що рішення Євросуду щодо лікування Тимошенко в стаціонарі необхідно виконати без усіляких розмов

Рішення Європейського суду з прав людини щодо необхідності лікування Юлії Тимошенко підлягає виконанню.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

"Рішення Європейського суду підлягає виконанню. І крапка. А там дискусії, де i як це треба прийняти рішення, щоб людині було надано, якщо є такі приписи, належну медичну допомогу", - сказав він.

"Я не знаю, що знає, чи не знає міністр юстиції. Я знаю, одне Україна прийняла відповідний закон "Про порядок виконання рішень Європейського суду з прав людини", якщо це рішення є, його треба отримати подивитись, що в ньому зафіксовано, які є можливості в Україні для лікування, чи на місці чи в установах медичних міста Харкова чи інших міст, надати медичну допомогу і припинити розмови", - уточнив Литвин.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1071 | Додав: adminA | Теги: Євросудом - МЗС, рішень, Україна дотримується принципу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]