Вт, 2024-04-23, 21:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:29
Україна готова згорнути спільний з Росією проект використання літаків-гігантів "Руслан"
Інші останні Економічні новини

проект використання літаків Навесні 2014 найбільший у світі авіаперевізник надважких і великогабаритних вантажів компанія "Волга -Дніпро" Олексія Ісайкіна опинився між двох вогнів. З одного боку, економічні санкції США і ЄС щодо Росії поставили під питання її співпрацю з замовниками з НАТО. З іншого - нова влада в Україні готова згорнути багато спільних з Росією проектів.

Партнер "Волги - Дніпра" - українське державне підприємство "Антонов", розробник і виробник найбільшого в світі серійного авіагрузовика Ан-124-100 "Руслан". До 2006 року ці компанії конкурували на ринку надважких авіаперевезень, а потім вирішили об'єднати сили і створили два СП. Ruslan SALIS надає послуги за військовими контрактами, а Ruslan International - за цивільним.

У 2006 році Ruslan SALIS уклав перший контракт з НАТО про використання "Русланів". Поточний контракт діє до 31 грудня 2014 року, але крім того, Ruslan SALIS виконував перевезення на замовлення військових відомств окремих країн, наприклад перекидав французькі військові вантажі в Малі і доставляв техніку Міноборони Японії при реалізації антипіратської кампанії в Сомалі.

Західна преса вже повідомляла про намір НАТО переукласти контракти з використання "Русланів" напряму з українським ДП "Антонов", але поки у відносинах з НАТО все йде відповідно до домовленостей.

Проблеми виникли в Києві: кабінет міністрів України 9 квітня відсторонив від посади голову правління "Антонова" Дмитра Ківу, прихильника співпраці з російськими компаніями. А від "Антонова" залежить, чи зможуть "Руслани" компанії "Волга - Дніпро" піднятися в небо. Літаки щорічно зобов'язані продовжувати льотну придатність на українському підприємстві. У найближчі два місяці "Волга - Дніпро" повинна продовжити на "Антонові" льотну придатність п'яти своїх "Русланів" з десяти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1421 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]