Ср, 2024-04-24, 00:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:01
Україна і РФ спільно дослідять трагедію в Азовському морі
Інші останні Надзвичайні новини
Україна і Росія домовилися провести консультації щодо врегулювання питань, пов’язаних з інцидентом з українськими рибалками в Азовському морі, який стався 17 липня. Про це повідомив сьогодні, 3 вересня, на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, пише УНІАН.

За його словами, такої домовленості було досягнуто під час телефонної розмови міністра закордонних справ України Леоніда Кожари з російським колегою Сергієм Лавровим.

"Міністри домовились провести ближчим часом на території РФ відповідні консультації", - сказав Перебийніс.

Він запевнив, що МЗС України докладає максимальних зусиль для забезпечення об’єктивного розслідування інциденту в Азовському морі і захисту прав та інтересів громадянина України Олександра Федоровича, який постраждав тоді.

Перебийніс повідомив, що сьогодні консульський співробітник провів низку зустрічей у судових органах російського міста Єйська.

Під час цих зустрічей російським компетентним органам було вкотре доведено позицію української сторони, зокрема щодо якнайшвидшого зняття перепон для повернення Федоровича на батьківщину.

"Ми вважаємо, що наявна між нашими державами договірно-правова база дозволяє забезпечити проведення всіх необхідних слідчих дій з Федоровичем на території України", - сказав Перебийніс.

Він також зазначив, що МЗС очікує від російської сторони конструктивної позиції щодо спільного з українськими компетентними органами всебічного та об’єктивного розслідування всіх обставин цього інциденту.

Також Перебийніс запевнив, що наразі життю Федоровича нічого не загрожує. "Ключовим завданням залишається зняття запобіжного заходу - підписки про невиїзд - та якнайскоріше повернення громадянина України на батьківщину", - підкреслив він.

Нагадаємо, 17 липня катер прикордонної служби Росії зіткнувся в Азовському морі з українським баркасом. Четверо рибалок загинули. Одного члена екіпажу - Олександра Федоровича – врятували.

Після зіткнення Федорович потрапив до лікарні в Єйську (Краснодарський край, Росія), звідки його згодом виписали.

21 липня Слідчий відділ Прикордонного управління Краснодарського краю Росії стосовно рибалки Федоровича порушив кримінальну справу за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.256 КК РФ (протизаконний вилов водних біологічних ресурсів). Зараз чоловік чекає суду в російському Єйську.

МЗС України наполягає на поверненні Федоровича в Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: Україна і РФ, трагедію в Азовському морі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]