Пт, 2024-03-29, 10:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
Україна має якнайшвидше ратифікувати угоду про асоціацію з ЄС - Порошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глава української держави дав вказівку якомога швидше підготувати план ратифікації угоди про асоціацію з ЄС. Як очікується, економічна частина угоди набере чинності цієї осені.

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ якнайшвидше підготувати і узгодити з ЄС план ратифікації угоди про асоціацію. Відповідне рішення глава держави озвучив на зустрічі з лідерами депутатських фракцій та груп Верховної Ради у середу, 2 липня, повідомляється на сайті президента. "Після цього ми зацікавлені якнайшвидше пройти процедуру ратифікації, дотримуючись всіх регламентних норм", - зазначив Петро Порошенко.

Як відомо, 27 червня у Брюсселі глава української держави та глави урядів та держав з 28 країн-членів ЄС разом з керівництвом Єврокомісії та Європейської Ради підписали другу частину угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Домовленості набирають чинності після завершення процедури ратифікації документа кожною з держав-членів ЄС та Києвом. Окремі положення угоди, згідно з рішеннями Європейської Ради, будуть діяти ще до цього. Зокрема, йдеться про зону вільної торгівлі, яка набере чинності, як очікують, уже з осені 2014 року після ратифікації документа українським парламентом.

Приклад Молдови

27 червня угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі були також підписані між Грузією, Молдовою та Європейським союзом. Парламент Молдови, у середу, 2 липня, вже провів спеціальне засідання щодо ратифікації угоди про асоціацію з ЄС. Як повідомляє місцеве видання publika.md "за" ратифікацію документу проголосували 59 депутатів, "проти" - четверо. Ще 38 парламентарів від партії комуністів та партії "Відродження" залишили залу засідань і не брали участь в голосуванні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: асоціацію з ЄС, україна, ратифікувати угоду, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]