Пт, 2024-04-19, 03:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:36
Україна модернізується за європейським зразком - на Дністровській ГАЕС запустили третій гідроагрегат
Інші останні Економічні новини

21 грудня у Новодністровську Чернівецької області відбувся пуск третього гідроагрегату Дністровської ГАЕС у рамках реалізації першої черги будівництва у складі трьох гідроагрегатів. Про це повідомляє прес-центр компанії "Укргідроенерго".

Третій, і останній у рамках першої черги будівництва, агрегат Дністровської ГАЕС було запущено в режимі синхронного компенсатора. Спеціалісти підрядних організацій перевірили електричну систему і механічну частину генератора ГА №3. Всі випробування початку пускових операцій пройдено успішно.

Будівництво третього гідроагрегату тривало впродовж двох років. Реалізація першої черги будівництва у складі трьох гідроагрегатів тривала з 1989-го по 2009 рік, поки не було здійснено пуск першого агрегату. У 2013 році було змонтовано другий гідроагрегат і в повному обсязі верхню водойму ГАЕС.

Для будівництва третього гідроагрегату з Харкова було транспортовано унікальне робоче колесо і кришки турбіни, які разом з валом турбіни, ротором і статором складали монтажники підрядних організацій прямо на монтажному майданчику ГАЕС. Загальна вага всіх складників агрегату перевищує 3000 тонн. Третій гідроагрегат має потужність у генераторному режимі 324 МВт.

Дністровська ГАЕС є одним із найбільших інфраструктурних енергетичних об'єктів, який реалізовувався в Україні за останні десять років. Завершення будівництва першої черги у складі 3 гідроагрегатів дозволяє енергетикам при заміщенні Дністровської ГАЕС енергоблоків ТЕС 200 МВт щорічно економити 125 млн куб м газу, що становить 48 млн дол. США, а також понад 1 млн тонн вугілля, що в грошовому еквіваленті становить 99 млн дол. США. Робота тільки одного гідроагрегату забезпечує економію 69 млн куб. м газу (26 млн дол. США) і понад 367 тис. тонн вугілля (33 млн дол. США) на рік.

Нагадаємо, добудова Канівської та Дністровської ГАЕС дозволить підвищити рівень маневрових потужностей в енергетиці України до 12-14%, що відповідає європейським нормам і стандартам.

21 грудня президент Петро Порошенко взяв участь у запуску повітряної лінії електропередачі "Рівненська АЕС - підстанція "Київська", що унеможливлює віялові відключення електроенергії на Київщині.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: європейський зразок, україна, модернізація, третій гідроагрегат, Дністровська ГАЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]