Пт, 2024-04-19, 02:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Україна - найбідніша країна Європи - рейтинг
Інші останні Економічні новини

Україна посідає перше місце у списку найбідніших країн Європи з добробутом пересічного дорослого у 1437 доларів. Про це свідчать дані рейтингу швейцарського банку Creduit Suisse.

Другу сходинку посідає Бєларусь з 1551 дол, третю - Молдова з 3104 дол. У дослідженні уточнюється, що дані країн Східної Європи досить обмежені, тож цифри можуть відрізнятися від реальних.

Лідером рейтингу є Швейцарія, де середній статок дорослого становить 576 тис. дол. За нею йдуть Ісландія, Норвегія, Велика Британія, Швеція та Люксембург, у яких статок дорослого громадянина вище за 300 тис. дол.

У 2015 році загальна сума "світового багатства" досягла 250 трлн дол. При цьому половина багатств світу тепер зосереджена в руках усього 1% населення.

Найбільше зростання добробуту домогосподарств спостерігалося у США і Китаї, і вперше китайський середній клас в кількісному обрахунку обігнав американський — 109 млн осіб проти 92 млн.

Нагадаємо, в 2015 році Україна погіршила свої позиції в Індексі глобальної конкурентоспроможності (Global Competitiveness Index, GCI) рейтингу Всесвітнього економічного форуму, посівши 79-те місце проти 76-го роком раніше.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: найбідніша країна Європи, Рейтинг, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]